Courgetti met Oosterse zalm
Zin in een voedzaam en makkelijk gerecht waar je zelf maar 10 minuutjes werk aan hebt? Dan is dit recept voor courgetti met Oosterse zalm perfect voor jou. Met een zelfgemaakte marinade en lekker veel groenten.
10 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 grote courgette
-
2 stukken zalm ( à ca. 150 gram )
-
1 mango
-
1 paprika
-
1 bosui
-
1 handje cashewnoten
-
1 scheutje sojasaus
Marinade:
-
3 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel honing
-
sap van een halve limoen
-
1 teentje knoflook ( fijngehakt )
-
0.5 chilipeper ( fijngesneden )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Roer in een kommetje de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
-
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de zalmmoten erin. Giet de marinade erover en laat de zalm een half uurtje afgedekt marineren.
-
Verwarm de oven vast voor op 180 graden en zet de zalm na het marineren in de oven voor 12-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm).
-
Maak slierten van de courgette met behulp van een spirelli. Snijd de mango en de paprika in stukjes.
-
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de blokjes paprika een paar minuutjes. Verwarm de courgetti een paar minuutjes mee samen met een scheutje sojasaus. Voeg dan de mango toe en verwarm nog even mee.
-
Verdeel de courgetti met paprika en mango over 2 borden en leg de zalm erbovenop. Garneer met de in ringetjes gesneden bosui en wat cashewnoten.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker