Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Komkommersoep

Fluweelzachte vegetarische soep van komkommer en een vleugje courgette

Ingredienten
2 komkommers
1 courgette
700 ml groentebouillon
300 gram crème fraîche
200 ml room
peper en zout
 
Benodigdheden
Blender of staafmixer
 
Bereiding
Was en snijd de komkommers en courgette in grove stukken. Breng de groentebouillon samen met de gesneden komkommers en courgette aan de kook. Wanneer de groenten zacht zijn, voeg dan de crème fraîche en room toe en roer even kort door. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Blender heeft mijn voorkeur, omdat de soep dan intens zacht wordt.
 
komkommersoep
komkommersoep
komkommersoep
komkommersoep
Breng terug aan de kook en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra groentebouillon (blokje of poeder)
 
Beoordeling (150 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel