Ga naar de inhoud
Komkommersoep

Komkommersoep

Een heerlijk frisse komkommersoep met basilicum en dille, die in 20 minuten op tafel staat.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 komkommers
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 Handje verse basilicum
  • 1 handje verse dille
  • pijnboompitten om mee te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was en snijd de komkommers en courgette in stukken. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie. Fruit de ui en knoflook aan.


  2. Voeg vervolgens de komkommer en courgette toe en bak dit even mee. Doe de bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn (circa 10 minuten). Voeg vervolgens de room toe samen met de basilicum en dille. Verwarm dit nog kort even mee en pureer het tot een gladde soep.


  3. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat geroosterde pijnboompitten. Je kunt hem warm eten maar ook laten afkoelen en in de koelkast koud laten worden en dan serveren.