
Oranje feesttaart
Zet met koningsdag iets feestelijks op tafel zoals deze oranje sinaasappel taart
40 M + 45 M oventijd + 1 U 30 M afkoelen
Ingrediƫnten
Voor punten
Biscuit
-
5 eieren
-
150 gr suiker
-
125 gr bloem
-
rasp van 1 sinaasappel
-
25 gr maĆÆzena
-
2 druppeltjes kleurstof ( ik gebruikte Wilson icing color orange )
-
1 zakje vanillesuiker
-
snufje zout
Vulling
-
Sap van 2 sinaasappels ( gebruik ook de geraspte sinaasappel van hierboven )
-
250 ml slagroom
-
1 zakje klopfix
-
2 eetlepels suiker
-
3 blaadjes gelatine
Topping
-
poedersuiker
-
Slagroom met kleurstof
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.
-
Manier met mixer:
Doe de eieren, suiker en vanillesuiker in een grote beslagkom en zet deze in een bak met warm water. Mix de eieren met suiker 10 minuten tot een luchtige, schuimige massa.
Manier met keukenmachine met mixer functie:
Leg de eieren van tevoren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.
-
Zeef de bloem, maĆÆzena en een snufje zout erbij en spatel deze met een lepel er luchtig doorheen. Voeg de sinaasappelrasp en de kleurstof toe en meng deze er goed door. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 185 graden en bak de biscuit taart in ca 40 tot 45 graden gaar.
-
Maak ondertussen de vulling. Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een pannetje. Week de gelatine in koud water, knijp deze uit en roer door het sinaasappelsap. Laat het mengsel koud worden in de koelkast. Klop de slagroom met de klopfix stijf en voeg de ājamā van sinaasappelsap toe en meng er goed doorheen.
-
Laat de taart afkoelen en snijd hem dwars doormidden. Besmeer met de sinaasappelroom en dek hem weer af. Laat hem minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Maak de taart af met wat poedersuiker en gekleurde slagroom toetjes of naar eigen idee.
Heeft het gesmaakt?
36 stemmen
Ook lekker