Ga naar de inhoud
Ovenschotel met gehakt en broccoli

Ovenschotel met gehakt en broccoli

Kruidig gehakt onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde broccoli

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

Ingredienten

  • 600 gr broccoli in roosjes
  • 800 gr aardappelpuree ( kant en klaar of zelf gemaakt )
  • handje oude kaas ( geraspt )
  • paar takjes peterselie
  • 500 gr gehakt
  • 0.5 blikje tomatenpuree ( 1 eetlepel )
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • olie of boter om te bakken

Saus

  • 15 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 150 ml melk
  • snuf nootmuskaat

Materialen

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de broccoli roosjes 4 tot 5 minuten en giet ze af. Snipper de ui en knoflook en fruit even aan in de olie in een pan. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chili. Roer dan de tomatenpuree er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken.


  2. Verwarm de oven op 200 graden. Smelt voor de saus de boter in een pannetje. Roer dan de bloem er door en laat de roux 1 minuutje bakken. Voeg dan de melk toe en roer met een garde tot een saus. Breng deze op smaak met nootmuskaat en peper en zout.


  3. Vet de ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Hak de peterselie fijn en roer door de aardappelpuree en schep op het gehakt en strijk glad. Leg de broccoli roosjes op de puree en giet de saus er over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ca 20 min in de oven. Voor een extra bruin korstje zet je de laatste paar minuten de grill aan.