Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ovenschotel met gehakt en broccoli

Kruidig gehakt onder een laagje aardappelpuree met gegratineerde broccoli

  • 500 tot 600 gr broccoli in roosjes
  • Ingredienten
    • 800 gr aardappelpuree (kant en klaar of zelf gemaakt)
    • handje oude kaas (geraspt )
    • paar takjes peterselie
    • 500 gr gehakt
    • ½ blikje tomatenpuree (1 eetlepel)
    • ½ theelepel paprikapoeder
    • snuf chilipoeder
    • peper en zout
    • 1 uitje
    • 1 teen knoflook
    • olie of boter om te bakken
    Saus
    • 15 gr boter
    • 20 gr bloem
    • 150 ml melk
    • snuf nootmuskaat
    Materialen
    • Ovenschaal

    Bereiding
    Kook de broccoli roosjes 4 tot 5 minuten en giet ze af. Snipper de ui en knoflook en fruit even aan in de olie in een pan. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en chili. Roer dan de tomatenpuree er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken.

    broccoli_ovenschotel_01.jpg
    broccoli_ovenschotel_02.jpg
    broccoli_ovenschotel_03.jpg

    Verwarm de oven op 200 graden. Smelt voor de saus de boter in een pannetje. Roer dan de bloem er door en laat de roux 1 minuutje bakken. Voeg dan de melk toe en roer met een garde tot een saus. Breng deze op smaak met nootmuskaat en peper en zout.

    broccoli_ovenschotel_04.jpg
    broccoli_ovenschotel_05.jpg
    broccoli_ovenschotel_06.jpg

    Vet de ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Hak de peterselie fijn en roer door de aardappelpuree en schep op het gehakt en strijk glad. Leg de broccoli roosjes op de puree en giet de saus er over. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ca 20 min in de oven. Voor een extra bruin korstje zet je de laatste paar minuten de grill aan.

    Beoordeling (223 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes