Spruitensoep met spekjes
Makkelijk recept voor zachte soep van spruiten met gebakken spekjes en een dot creme fraiche
Ingrediënten
800 gram spruitjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
olijfolie om in te bakken
1 liter groentebouillon
300 gram crème fraîche
150 gram spekjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
olijfolie om in te bakken
1 liter groentebouillon
300 gram crème fraîche
150 gram spekjes
Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflookteentjes. Verwijder het uiteinde van de spruitjes en eventueel de buitenste blaadjes. Verhit olijfolie in een kookpan en fruit de ui, knoflook en spruitjes. Bluf af met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en kook de spruiten gaar in ongeveer 15 minuten.




Bak ondertussen de spekjes krokant. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg 200 gram van de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in borden of kommen, verdeel de spekjes en voeg een extra lepel crème fraîche toe.
Schep de soep in borden of kommen, verdeel de spekjes en voeg een extra lepel crème fraîche toe.