Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spruitensoep met spekjes

Makkelijk recept voor zachte soep van spruiten met gebakken spekjes en een dot creme fraiche

 

Ingrediënten 
800 gram spruitjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
olijfolie om in te bakken
1 liter groentebouillon
300 gram crème fraîche
150 gram spekjes
 
Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflookteentjes. Verwijder het uiteinde van de spruitjes en eventueel de buitenste blaadjes. Verhit olijfolie in een kookpan en fruit de ui, knoflook en spruitjes. Bluf af met de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en kook de spruiten gaar in ongeveer 15 minuten.
 
spruitensoep_01.jpg
spruitensoep
spruitensoep
spruitensoep
Bak ondertussen de spekjes krokant. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg 200 gram van de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in borden of kommen, verdeel de spekjes en voeg een extra lepel crème fraîche toe.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×