
Spruitjessoep
Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr spruitjes
-
1 grote ui
-
2 tenen knoflook
-
700 ml groentebouillon
-
150 ml kookroom
-
250 gr aardappel
-
1 snuf nootmuskaat
-
1 appel
-
olijfolie
-
1 handje verse peterselie ( optioneel )
Materiaal
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak de spruitjes indien nodig schoon en halveer deze.
-
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook hierin.
-
Voeg de spruitjes toe en vervolgens ook de aardappels in stukjes samen met een snuf nootmuskaat. Roerbak 3 minuutjes.
-
Giet dan de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
-
Kook de spruitjes een aardappels ca. 15 minuten tot ze goed gaar zijn. Pureer ze daarna met een staafmixer fijn.
-
Roer de kookroom door de soep en breng eventueel nog op smaak met een snuf peper en zout.
-
Snijd de appel in kleine stukjes of reepjes (julienne).
-
Verdeel de appel over de kommen spruitjessoep en garneer met wat peterselie.
-
Tip: voeg ook eens wat (vegetarische) spekjes toe aan deze spruitjessoep.
Heeft het gesmaakt?
62 stemmen
Ook lekker