Ga naar de inhoud
Spruitjessoep

Spruitjessoep

Perfect recept voor deze lekkere romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 500 gr spruitjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 150 ml kookroom
  • 250 gr aardappel
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 appel
  • olijfolie
  • 1 handje verse peterselie ( optioneel )

Materiaal

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak de spruitjes indien nodig schoon en halveer deze.


  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook hierin.


  3. Voeg de spruitjes toe en vervolgens ook de aardappels in stukjes samen met een snuf nootmuskaat. Roerbak 3 minuutjes.


  4. Giet dan de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.


  5. Kook de spruitjes een aardappels ca. 15 minuten tot ze goed gaar zijn. Pureer ze daarna met een staafmixer fijn.


  6. Roer de kookroom door de soep en breng eventueel nog op smaak met een snuf peper en zout.


  7. Snijd de appel in kleine stukjes of reepjes (julienne).


  8. Verdeel de appel over de kommen spruitjessoep en garneer met wat peterselie.


  9. Tip: voeg ook eens wat (vegetarische) spekjes toe aan deze spruitjessoep.