Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Witlof in bladerdeeg

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Ingrediënten
  • 300 gr witlof (4 kleine of 2 grote stronken)
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken ham
  • snuf peper en zout
  • 1 ei

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik je vrij dikke stronken witlof, snijd deze dan een keer doormidden zodat er 4 stukken ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor. Giet vervolgens af en knijp de stronken goed uit en dep ze daarna droog. Bestrooi de witlof met een snuf peper en zout.

witlof_bladerdeeg_01.jpg
witlof_bladerdeeg_02.jpg
witlof_bladerdeeg_03.jpg
witlof_bladerdeeg_04.jpg

Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Wikkel de witlof in een plakje ham en vervolgens in een plak kaas. Wikkel dit dan in de plak bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. De uiteinden kun je iets dicht drukken maar niet helemaal sluiten. Leg de witlofpakketjes op een bakplaat met bakpapier met de naad naar beneden. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant. Lekker met wat aardappelpuree of een salade.

Beoordeling (285 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel