Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witlof in bladerdeeg

Witlof met ham en kaas uit de oven in een krokant jasje van bladerdeeg

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Gebruik je vrij dikke stronken witlof, snijd deze dan een keer doormidden zodat er 4 stukken ontstaan. Breng een pan water aan de kook en kook de witlof 5 minuutjes voor. Giet vervolgens af en knijp de stronken goed uit en dep ze daarna droog. Bestrooi de witlof met een snuf peper en zout.

 Rol de plakken bladerdeeg iets uit. Wikkel de witlof in een plakje ham en vervolgens in een plak kaas. Wikkel dit dan in de plak bladerdeeg en druk de naden goed op elkaar. De uiteinden kun je iets dicht drukken maar niet helemaal sluiten. Leg de witlofpakketjes op een bakplaat met bakpapier met de naad naar beneden. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde hiermee. Bak de pakketjes 20 minuten mooi bruin en krokant. Lekker met wat aardappelpuree of een salade.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.