Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mango crumble met kokos

Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos

Ingrediënten
  • 235 gr perzik uit blik + 1 eetlepel siroop
  • 550 gr mango in blokjes (of 2 hele mango’s)
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter om in te vetten
  • Bolletjes ijs
Materialen
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de perzik uitlekken en vang wat van het sap op. Snijd de mango in blokjes en meng samen met de perzik en ongeveer 1 eetlepel van het sap door elkaar. Verdeel het fruit over de bodem van een ovenschaal.

Meng de suiker, kokos en de bloem door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en kneed met je vingers er door heen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit. Bak de crumble ca 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is. Bestrooi voor het serveren eventueel nog met wat extra kokos en serveer met een bolletje ijs.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×