Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mango crumble met kokos

Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos

Ingrediënten
  • 235 gr perzik uit blik + 1 eetlepel siroop
  • 550 gr mango in blokjes (of 2 hele mango’s)
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter om in te vetten
  • Bolletjes ijs
Materialen
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de perzik uitlekken en vang wat van het sap op. Snijd de mango in blokjes en meng samen met de perzik en ongeveer 1 eetlepel van het sap door elkaar. Verdeel het fruit over de bodem van een ovenschaal.

mango_crumble01.jpg
mango_crumble02.jpg
mango_crumble03.jpg
mango_crumble04.jpg

Meng de suiker, kokos en de bloem door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en kneed met je vingers er door heen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit. Bak de crumble ca 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is. Bestrooi voor het serveren eventueel nog met wat extra kokos en serveer met een bolletje ijs.

Beoordeling (109 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread