Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mango crumble met kokos

Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos

Ingrediënten
  • 235 gr perzik uit blik + 1 eetlepel siroop
  • 550 gr mango in blokjes (of 2 hele mango’s)
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter om in te vetten
  • Bolletjes ijs
Materialen
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de perzik uitlekken en vang wat van het sap op. Snijd de mango in blokjes en meng samen met de perzik en ongeveer 1 eetlepel van het sap door elkaar. Verdeel het fruit over de bodem van een ovenschaal.

mango_crumble01.jpg
mango_crumble02.jpg
mango_crumble03.jpg
mango_crumble04.jpg

Meng de suiker, kokos en de bloem door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en kneed met je vingers er door heen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit. Bak de crumble ca 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is. Bestrooi voor het serveren eventueel nog met wat extra kokos en serveer met een bolletje ijs.

Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal