Ga naar de inhoud
Mango crumble met kokos

Mango crumble met kokos

Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos

20 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 235 gr perzik uit blik + 1 eetlepel siroop
  • 550 gr mango in blokjes ( of 2 hele mango’s )
  • 100 gr suiker
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 200 gr bloem
  • 125 gr boter + om in te vetten
  • Bolletjes ijs

Materialen

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de perzik uitlekken en vang wat van het sap op. Snijd de mango in blokjes en meng samen met de perzik en ongeveer 1 eetlepel van het sap door elkaar. Verdeel het fruit over de bodem van een ovenschaal.


  2. Meng de suiker, kokos en de bloem door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en kneed met je vingers er door heen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit. Bak de crumble ca 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is. Bestrooi voor het serveren eventueel nog met wat extra kokos en serveer met een bolletje ijs.