
Mango crumble met kokos
Tropisch toetje van zoete mango en perzik onder een knapperig laagje crumble met een vleugje kokos
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
235 gr perzik uit blik + 1 eetlepel siroop
-
550 gr mango in blokjes ( of 2 hele mangoās )
-
100 gr suiker
-
2 eetlepels geraspte kokos
-
200 gr bloem
-
125 gr boter + om in te vetten
-
Bolletjes ijs
Materialen
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de perzik uitlekken en vang wat van het sap op. Snijd de mango in blokjes en meng samen met de perzik en ongeveer 1 eetlepel van het sap door elkaar. Verdeel het fruit over de bodem van een ovenschaal.
-
Meng de suiker, kokos en de bloem door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en kneed met je vingers er door heen tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over het fruit. Bak de crumble ca 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin is. Bestrooi voor het serveren eventueel nog met wat extra kokos en serveer met een bolletje ijs.
Heeft het gesmaakt?
206 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 395
- vet 15 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 62 gr
- w.v. suikers 37 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 3 gr
- zout 0.15 gr
Ook lekker