Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel

Risotto met een twist door het gebruik van parelgort, in perfecte combinatie met paddenstoelen variatie en gerookte makreel.

Ingrediënten
  • 275 gr parelgort
  • 300 gr paddenstoelen mix
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 gr parmezaanse kaas (geraspt.)
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr gerookte makreel stukjes
  • 150 ml witte wijn
  • 700 ml water
  • 3 tenen knoflook
  • 2 slalotjes
  • 1 citroen
  • 5 gr verse oregano
  • 5 gr verse tijm
  • boter om in te bakken.

Bereiding
Snipper de sjalotjes en hak de knoflook. Ook de oregano mag een beetje fijner gehakt worden. Kook in de tussentijd 700 ml water en breng op smaak met een bouillonblokje. Smelt de boter in de pan en bak te uien tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook, verse oregano en de tijm toe. Zorg dat je eerst de blaadjes van de tijm van het takje afritst voor dat je ze toevoegt. Na 2 minuten kun je de parelgrot toevoegen. Bak dit 2 minuten mee en voeg dan de witte wijn toe. Wanneer de witte wijn verdampt is, voeg je water toe tot de parelgort net onder water staat. Laat dit op laag vuur pruttelen.

risotto_makreel_01.jpg
risotto_makreel_02.jpg
risotto_makreel_03.jpg

Snijd in de tussentijd de paddenstoelen in plakjes en bak deze in een pannetje ongeveer 4 minuten in een een beetje boter. Breng op smaak met zwarte peper. Wanneer de parelgort de bouillon opgenomen heeft, voeg je het laatste deel water toe. Dit laat je ook volledig opnemen door de parelgort. Zet het vuur dan uit, voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de kookroom toe aan de risotto. De risotto moet smeuïg blijven, dus is deze nog erg vloeibaar, zet dan nog even het vuur aan. Is deze te droog, voeg dan bouillon of kookroom toe. Schep de risotto in een diep bord en maak deze af met de paddenstoelen en gerookte makreel.

Tips: De gerookte makreel mag op kamertemperatuur bij de risotto geserveerd worden. Door de warmte van de risotto zal deze vanzelf lauwwarm worden. Verse oregano en tijm zijn erg lekker in dit recept, maar uiteraard kun je ook gedroogde kruiden gebruiken.

Beoordeling (11 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes