Paddenstoelenrisotto van parelgort met makreel

Risotto met een twist door het gebruik van parelgort, in perfecte combinatie met paddenstoelen variatie en gerookte makreel.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook. Ook de oregano mag een beetje fijner gehakt worden. Kook in de tussentijd 700 ml water en breng op smaak met een bouillonblokje. Smelt de boter in de pan en bak te uien tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook, verse oregano en de tijm toe. Zorg dat je eerst de blaadjes van de tijm van het takje afritst voor dat je ze toevoegt. Na 2 minuten kun je de parelgrot toevoegen. Bak dit 2 minuten mee en voeg dan de witte wijn toe. Wanneer de witte wijn verdampt is, voeg je water toe tot de parelgort net onder water staat. Laat dit op laag vuur pruttelen.

  2. Snijd in de tussentijd de paddenstoelen in plakjes en bak deze in een pannetje ongeveer 4 minuten in een een beetje boter. Breng op smaak met zwarte peper. Wanneer de parelgort de bouillon opgenomen heeft, voeg je het laatste deel water toe. Dit laat je ook volledig opnemen door de parelgort. Zet het vuur dan uit, voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de kookroom toe aan de risotto. De risotto moet smeuïg blijven, dus is deze nog erg vloeibaar, zet dan nog even het vuur aan. Is deze te droog, voeg dan bouillon of kookroom toe. Schep de risotto in een diep bord en maak deze af met de paddenstoelen en gerookte makreel.

  3. Tips: De gerookte makreel mag op kamertemperatuur bij de risotto geserveerd worden. Door de warmte van de risotto zal deze vanzelf lauwwarm worden. Verse oregano en tijm zijn erg lekker in dit recept, maar uiteraard kun je ook gedroogde kruiden gebruiken.

Heeft het gesmaakt?
36 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!