Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Portobello met pompoen risotto

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 150 gr risottorijst
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 400 gr pompoen (in blokjes)
  • 1 theelepel salie (vers)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gr spinazie
  • 6 portobello’s
  • Scheut droge witte wijn

Bereiding
Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden. Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.

portobello_pompoen_risotto_01.jpg
portobello_pompoen_risotto_02.jpg
portobello_pompoen_risotto_03.jpg

Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe. Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.

portobello_pompoen_risotto_04.jpg
portobello_pompoen_risotto_05.jpg
portobello_pompoen_risotto_06.jpg

Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.

Beoordeling (55 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette