Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Portobello met pompoen risotto

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden. Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.

 Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe. Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.

 Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×