Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Portobello met pompoen risotto

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 150 gr risottorijst
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 400 gr pompoen (in blokjes)
  • 1 theelepel salie (vers)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gr spinazie
  • 6 portobello’s
  • Scheut droge witte wijn

Bereiding
Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden. Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.

Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe. Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.

Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×