Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Portobello met pompoen risotto

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 150 gr risottorijst
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 400 gr pompoen (in blokjes)
  • 1 theelepel salie (vers)
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gr spinazie
  • 6 portobello’s
  • Scheut droge witte wijn

Bereiding
Verwarm de grill voor in de oven of zet hem op 230 graden. Doe de pompoenblokjes in een pan met water en kook 12 minuten en giet daarna af. Snipper de ui en fruit aan in een pan. Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.

portobello_pompoen_risotto_01.jpg
portobello_pompoen_risotto_02.jpg
portobello_pompoen_risotto_03.jpg

Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe. Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten, het kan eventueel zijn dat je een beetje bouillon overhoudt.

portobello_pompoen_risotto_04.jpg
portobello_pompoen_risotto_05.jpg
portobello_pompoen_risotto_06.jpg

Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de parmezaanse kaas door de risotto. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Gratineer ze 5 a 7 minuten in de oven.

Beoordeling (59 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas