Portobello met pompoen risotto

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Hoofdgerecht 45 min + 5 min gratineren

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de pompoen in blokjes en doe de pompoenblokjes in een pan met water. Kook 12 minuten en giet daarna af.

  2. Snipper de ui en fruit aan in een pan.

  3. Voeg de risottorijst toe met de salie en 2 minuten later het scheutje wijn.

  4. Als deze helemaal is opgenomen voeg je een scheut bouillon toe. Voeg nu telkens wat bouillon toe als het vocht is opgenomen. Dit doe je tot de rijst gaar is maar nog een wel een lekkere bite heeft. Dit duurt ongeveer 20 à 25 minuten. Het kan zijn dat je een beetje bouillon overhoudt. Voeg de laatste paar minuten de spinazie toe en laat deze slinken. Verwarm ondertussen de grill voor in de oven of zet hem op 230° graden.

  5. Pureer de pompoen met een vork of een stamper fijn en schep op het laatst met ongeveer 60 gr van de Parmezaanse kaas door de risotto.

  6. Leg de portobello’s in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Gratineer ze 5 à 7 minuten in de oven.

  7. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
154 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!