
Broodpudding van kerststol
Restjes kerststol over van Kerst? Maak er een heerlijke broodpudding van met cranberry's en amandelamandelschaafsel.
15 M + 40 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
6 plakken kerststol
-
3 eieren
-
125 ml slagroom
-
125 ml melk
-
1 snuf kaneel
-
25 gr suiker
-
100 gr verse cranberryās
-
1 eetlepel amandelschaafsel
-
boter ( om in te vetten )
-
1 eetlepel poedersuiker ( voor garnering )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180Ā° graden.
-
Vet een ovenschaaltje in met een beetje boter.
-
Klop de melk, slagroom, eieren, kaneel en suiker door elkaar met een garde.
-
Snijd de sneetjes kerststol in grove stukken.
-
Verdeel de helft hiervan over de schaal. Verdeel hier de helft van de cranberries over en giet een deel van het roommengsel erover.
-
Leg de rest van de sneetjes kerststol erop en vervolgens ook de rest van de cranberries.
-
Giet het overige roommengsel erover.
-
Bestrooi met amandelschaafsel en bak de kerst broodpudding ca. 40 minuten in de oven. Mocht de broodpudding te donker worden aan de bovenzijde kun je hem afdekken met aluminiumfolie.
-
Controleer na 40 minuten of het roommengsel helemaal is opgenomen en gestold is. Zo niet, dan zet je hem nog een paar minuutjes in de oven.
-
Serveer de Kerst broodpudding als hij lauwwarm is en bestrooi met poedersuiker.
-
Tips: In plaats van kerststol kun je ook krentenbollen of rozijnenbrood gebruiken of ander brood.
-
Geen verse cranberries verkrijgbaar? Soms zijn ze ook in de diepvries verkrijgbaar of gebruik gedroogde cranberries of een restje cranberrycompote.
Heeft het gesmaakt?
8 stemmen
Ook lekker