Ga naar de inhoud
Broodpudding van kerststol

Broodpudding van kerststol

Restjes kerststol over van Kerst? Maak er een heerlijke broodpudding van met cranberry's en amandelamandelschaafsel.

15 M + 40 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakken kerststol
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 1 snuf kaneel
  • 25 gr suiker
  • 100 gr verse cranberry’s
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • boter ( om in te vetten )
  • 1 eetlepel poedersuiker ( voor garnering )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Vet een ovenschaaltje in met een beetje boter.


  3. Klop de melk, slagroom, eieren, kaneel en suiker door elkaar met een garde.


  4. Snijd de sneetjes kerststol in grove stukken.


  5. Verdeel de helft hiervan over de schaal. Verdeel hier de helft van de cranberries over en giet een deel van het roommengsel erover.


  6. Leg de rest van de sneetjes kerststol erop en vervolgens ook de rest van de cranberries.


  7. Giet het overige roommengsel erover.


  8. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de kerst broodpudding ca. 40 minuten in de oven. Mocht de broodpudding te donker worden aan de bovenzijde kun je hem afdekken met aluminiumfolie.


  9. Controleer na 40 minuten of het roommengsel helemaal is opgenomen en gestold is. Zo niet, dan zet je hem nog een paar minuutjes in de oven.


  10. Serveer de Kerst broodpudding als hij lauwwarm is en bestrooi met poedersuiker.


  11. Tips: In plaats van kerststol kun je ook krentenbollen of rozijnenbrood gebruiken of ander brood.


  12. Geen verse cranberries verkrijgbaar? Soms zijn ze ook in de diepvries verkrijgbaar of gebruik gedroogde cranberries of een restje cranberrycompote.