Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Paella spaghetti

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

Ingrediënten
  • 160 gr spaghetti
  • 3 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0,05 gr saffraan
  • 250 gr garnalen of zeevruchten mix
  • 1 citroen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • Optioneel: een snufje cayennepeper

Bereiding
Kook de spaghetti al dente in een pan met water en het bouillonblokje. Ontdooi eventueel de garnalen of zeevruchtenmix door ze kort onder te dompelen in warm water. Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze in een klein beetje olijfolie in een grote pan. Hak de paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met paprikapoeder en saffraan. Voeg de zeevruchten mix of garnalen toe en bak even mee.

spaghetti_paella_01.jpg
spaghetti_paella_02.jpg
spaghetti_paella_03.jpg
spaghetti_paella_04.jpg

Maak een beetje ruimte in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje aan en roer er daarna doorheen. Voeg de tomaten in blokjes toe en een scheutje water en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje peper en zout en eventueel een snufje cayenne om het wat pittiger te maken. Roer daarna de spaghetti er door. Serveer de paella pasta met een partje citroen.

Beoordeling (159 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst