Ga naar de inhoud
Paella spaghetti

Paella spaghetti

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 160 gr spaghetti
  • 3 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0,05 gr saffraan
  • 250 gr garnalen of zeevruchten mix
  • 1 citroen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • 1 snufje cayennepeper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de spaghetti al dente in een pan met water en het bouillonblokje. Ontdooi eventueel de garnalen of zeevruchtenmix door ze kort onder te dompelen in warm water. Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze in een klein beetje olijfolie in een grote pan. Hak de paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Breng op smaak met paprikapoeder en saffraan. Voeg de zeevruchten mix of garnalen toe en bak even mee.


  2. Maak een beetje ruimte in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje aan en roer er daarna doorheen. Voeg de tomaten in blokjes toe en een scheutje water en laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje peper en zout en eventueel een snufje cayenne om het wat pittiger te maken. Roer daarna de spaghetti er door. Serveer de paella pasta met een partje citroen.