Ga naar de inhoud
Pittige gambas

Pittige gambas

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood.

10 M marineertijd + 10 M baktijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 12 gamba’s
  • 2 teentjes knoflook ( fijn gehakt )
  • Paar druppels tabasco
  • 1 kleine rode chili peper ( fijngehakt )
  • 1 eetlepel Citoensap
  • Flinke scheut olijfolie
  • Zout en peper
  • peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Roer de olijfolie, de knoflook, de tabasco en chilipeper door elkaar in een kom. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de gamba’s goed in de marinade en laat ze ongeveer 10 min staan.


  2. Pak een koekenpan of grilpan en verhit de pan goed. Bak de gamba’s met wat verse peterselie ongeveer 6 minuten en draai ze halverwege om. Besprenkel ze met het citroensap en serveer ze in een schaaltje. Lekker met wat stokbrood om mee te dippen.