Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pittige gambas

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood
Ingrediënten
12 gamba’s (ongepeld of gepeld)
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
Paar druppels tabasco
1 kleine rode chili peper, fijngehakt
1 eetl Citoensap
Flinke scheut olijfolie
(zee) zout en peper
Peterselie
 
Bereiding
Roer de olijfolie, de knoflook, de tabasco en chilipeper door elkaar in een kom. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de gamba's goed in de marinade en laat ze ongeveer 10 min staan. Pak een koekenpan of grilpan en verhit de pan goed. Bak de gamba’s met wat verse peterselie ongeveer 6 minuten en draai ze halverwege om. Besprenkel ze met het citroensap en serveer ze in een schaaltje. Lekker met wat stokbrood om mee te dippen.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×