Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pittige gambas

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood
Ingrediënten
12 gamba’s (ongepeld of gepeld)
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
Paar druppels tabasco
1 kleine rode chili peper, fijngehakt
1 eetl Citoensap
Flinke scheut olijfolie
(zee) zout en peper
Peterselie
 
Bereiding
Roer de olijfolie, de knoflook, de tabasco en chilipeper door elkaar in een kom. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de gamba's goed in de marinade en laat ze ongeveer 10 min staan. Pak een koekenpan of grilpan en verhit de pan goed. Bak de gamba’s met wat verse peterselie ongeveer 6 minuten en draai ze halverwege om. Besprenkel ze met het citroensap en serveer ze in een schaaltje. Lekker met wat stokbrood om mee te dippen.
Beoordeling (117 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s