Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pittige gambas

Heerlijk pittig spaanse tapas hapje van gamba's met stokbrood
Ingrediënten
12 gamba’s (ongepeld of gepeld)
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
Paar druppels tabasco
1 kleine rode chili peper, fijngehakt
1 eetl Citoensap
Flinke scheut olijfolie
(zee) zout en peper
Peterselie
 
Bereiding
Roer de olijfolie, de knoflook, de tabasco en chilipeper door elkaar in een kom. Voeg de gamba’s toe en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de gamba's goed in de marinade en laat ze ongeveer 10 min staan. Pak een koekenpan of grilpan en verhit de pan goed. Bak de gamba’s met wat verse peterselie ongeveer 6 minuten en draai ze halverwege om. Besprenkel ze met het citroensap en serveer ze in een schaaltje. Lekker met wat stokbrood om mee te dippen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×