Pasta met kip, tomaatjes en spinazie

Heerlijk pastarecept van penne in een romige saus met kaas en pijnboompitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm wat olie in een pan. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze even aan. Snijd de kip in blokjes en en bak de kip zo’n 5 minuten mee. Voeg een snuf peper en zout toe. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de pan. Voeg wat spinazie toe en schep om totdat deze geslonken is. Herhaal dit tot je alle spinazie hebt gebruikt. Voeg de kookroom, 100 ml water en het halve bouillonblokje toe en breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat de saus ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.

 Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan totdat ze bruin zijn. Pas op dat ze niet verbranden. Roer als laatste de kaas door de saus zodat deze erin kan smelten. Roer de pasta door de saus, verdeel over 4 borden en strooi er wat pijnboompitten en kaassnippers over.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!