Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met pompoen

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch!

Ingrediënten
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 400 gr pompoenblokjes (zak van de Jumbo of AH)
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • handje rucola
  • 1 teen knoflook
  • snuf gedroogde salie
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje olie
  • 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de blokjes eventueel nog iets kleiner en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper, zout en salie. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier (of een grote ovenschaal) en bak ze ca 25 minuten. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.

bruschetta_pompoen_01.jpg
bruschetta_pompoen_02.jpg
bruschetta_avocado_01.jpg

Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook. Besmeer ze daarna met geitenkaas en verdeel er een beetje rucola over. Schep wat van de gebakken pompoen er over en bestrooi met walnoten en druppel er een beetje honing over. In plaats van een zak met pompoenblokjes kun je ook een flespompoen nemen of een hokkaido pompoen.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette
Snelle cranberry compote