Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met pompoen

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch!

Ingrediënten
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 400 gr pompoenblokjes (zak van de Jumbo of AH)
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • handje rucola
  • 1 teen knoflook
  • snuf gedroogde salie
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje olie
  • 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de blokjes eventueel nog iets kleiner en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper, zout en salie. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier (of een grote ovenschaal) en bak ze ca 25 minuten. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.

bruschetta_pompoen_01.jpg
bruschetta_pompoen_02.jpg
bruschetta_avocado_01.jpg

Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook. Besmeer ze daarna met geitenkaas en verdeel er een beetje rucola over. Schep wat van de gebakken pompoen er over en bestrooi met walnoten en druppel er een beetje honing over. In plaats van een zak met pompoenblokjes kun je ook een flespompoen nemen of een hokkaido pompoen.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes