Ga naar de inhoud
Bruschetta met pompoen

Bruschetta met pompoen

Een knapperig broodje met geroosterde pompoen en salie op een laagje geitenkaas. Klinkt goed toch?

25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 1 ciabatta brood ( of stokbrood )
  • 400 gr pompoenblokjes ( zak van de Jumbo of AH )
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • handje rucola
  • 1 teen knoflook
  • snuf gedroogde salie
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje olie
  • 2 eetlepels walnoten ( grof gehakt )

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de pompoenblokjes eventueel nog iets kleiner en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper, zout en salie.


  3. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier (of een grote ovenschaal) en bak ze ca. 25 minuten.


  4. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen op grillstand of als je oven dat niet heeft op 180°.


  5. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook. Besmeer ze daarna met geitenkaas en verdeel er een beetje rucola over. Schep wat van de gebakken pompoen er over en bestrooi met walnoten en druppel er een beetje honing over.


  6. In plaats van een zak met pompoenblokjes kun je ook een flespompoen nemen of een hokkaido pompoen.