Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta met pompoen

Met salie geroosterde pompoen op een laagje geitenkaas en knapperig broodje, klinkt goed toch!

Ingrediënten
  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • 400 gr pompoenblokjes (zak van de Jumbo of AH)
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • handje rucola
  • 1 teen knoflook
  • snuf gedroogde salie
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje olie
  • 2 eetlepels walnoten (grof gehakt)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de blokjes eventueel nog iets kleiner en doe ze in een kom. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper, zout en salie. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier (of een grote ovenschaal) en bak ze ca 25 minuten. Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen.

Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook. Besmeer ze daarna met geitenkaas en verdeel er een beetje rucola over. Schep wat van de gebakken pompoen er over en bestrooi met walnoten en druppel er een beetje honing over. In plaats van een zak met pompoenblokjes kun je ook een flespompoen nemen of een hokkaido pompoen.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×