Pasta met pesto en geroosterde tomaatjes

Vegetarische pasta met pesto en geroosterde courgette en tomaatjes uit de oven
Ingredienten
500 gr tomaatjes aan tak
300 gr spaghetti
1 portie pesto (of 1 potje)
2 (kleine) courgettes
250 gr ricotta
scheutje olijfolie
peper en zout
verse basilicum om te garneren
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat peper en zout. Zet de schaal 10 min in de oven.
pasta pesto 01
pasta pesto 01
pasta pesto 01
Leg daarna de takken met tomaatjes er op en rooster nogmaals 10 minuten. Kook ondertussen de spaghetti gaar met een snufje zout. Schep de pesto vervolgens door de spaghetti.
pasta pesto 01
pasta pesto 01
pasta pesto 01
Neem de tomaatjes uit de ovenschaal en schep de blokjes courgette door de pasta. Serveer de pasta met wat ricotta, de geroosterde tomaatjes en wat verse basilicumblaadjes.
272 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.