Ga naar de inhoud
Italiaanse salade

Italiaanse salade

Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 100 gr sla
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • 1 zakje mozzarella balletjes
  • 4 plakken parmaham

Dressing:

  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de tomaatjes in tweeën. Meng de sla met de Italiaanse dressing, tomaatjes en mozzarella balletjes.


    italiaanse_salade italiaanse_salade
  2. Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de Italiaanse salade samen met de pijnboompitten. Tip: voeg wat pasta toe aan de salade voor een maaltijdsalade.