
Italiaanse salade
Makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella en een lekkere lichte dressing, een ideaal bijgerecht bij een stukje vlees of vis
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
100 gr sla
-
250 gr cherrytomaatjes
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
1 zakje mozzarella balletjes
-
4 plakken parmaham
Dressing:
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
scheutje olijfolie
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
1 eetlepel citroensap
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng de ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Snijd de tomaatjes in tweeƫn. Meng de sla met de Italiaanse dressing, tomaatjes en mozzarella balletjes.
-
Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de Italiaanse salade samen met de pijnboompitten. Tip: voeg wat pasta toe aan de salade voor een maaltijdsalade.
Heeft het gesmaakt?
283 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 350
- vet 28 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 8 gr
- w.v. suikers 6 gr
- vezels 2 gr
- eiwit 16 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker