Makkelijke rabarber tiramisu

Fris en zoet tiramisu recept met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber

Ingrediënten 
125 tot 150 gr lange vingers
1 sinaasappel
500 gr mascarpone
500 gr magere kwark
50 + 100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
300 gr rabarber (2 a 3 stengels)
2 eetlepels pistchenootjes (ongezouten)
 
Materialen
Ovenschaal +/- 30 bij 20 cm
Mixer (of garde)
 
Bereiding
Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes van ca 1 cm. Doe 50 gr suiker in een pannetje met 3 eetlepels water en verwarm deze totdat de suiker allemaal gesmolten is. Draai het vuur wat hoger laat het mengsel borrelen. Zodra de bellen licht bruin beginnen de kleuren voeg je 2/3 van de rabarber toe.
 
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
Laat de rabarber 5 minuten al roerend zacht worden. Voeg de laatste minuut de overige rabarber stukjes toe en laat het mengsel afkoelen. Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal (gesuikerde kant naar beneden). Pers het sap uit de sinaasappel en besprenkel de koekjes hiermee. Mix de mascarpone, magere kwark, 100 gr suiker en het zakje vanillesuiker met een mixer kort door elkaar totdat het een egaal mengsel is, dit kan ook met een garde maar een mixer is sneller.
 
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
Verdeel de romige kwark over de lange vingers en strijk glad. Schep de rabarber en de saus er over. Laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast. Hak de pistachenoten grof en bestrooi voor het serveren over de tiramisu.
 
Dit recept heb ik afgeleid van het recept op www.lecker.de
 
55 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.