Makkelijke rabarber tiramisu

Fris en zoet tiramisu recept met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber

Nagerecht 20 min + 1 uur 30 min opstijven

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes van ca 1 cm. Doe 1/3 van de suiker in een pannetje met het warme water en verwarm deze totdat de suiker helemaal gesmolten is. Zet het vuur wat hoger en laat het mengsel borrelen. Zodra de bellen lichtbruin beginnen de kleuren voeg je 2/3 van de rabarber toe.

  2. Laat de rabarber 5 minuten al roerend zacht worden. Voeg de laatste minuut de overige rabarberstukjes toe en laat het mengsel afkoelen. Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal (gesuikerde kant naar beneden). Pers het sap uit de sinaasappel en besprenkel de koekjes hiermee. Mix de mascarpone, magere kwark, 2/3 van de suiker en het zakje vanillesuiker met een mixer kort door elkaar totdat het een egaal mengsel is, dit kan ook met een garde maar een mixer is sneller.

  3. Verdeel de romige kwark over de lange vingers en strijk glad. Schep de overige rabarber en de saus er over. Laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast. Hak de pistachenoten grof en bestrooi voor het serveren over de tiramisu. Dit recept heb ik afgeleid van het recept op www.lecker.de.

Heeft het gesmaakt?
110 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!