Makkelijke rabarber tiramisu

Fris en zoet tiramisu recept met laagjes lange vingers, romige kwark en gekarameliseerde rabarber

Ingrediënten 
125 tot 150 gr lange vingers
1 sinaasappel
500 gr mascarpone
500 gr magere kwark
50 + 100 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
300 gr rabarber (2 a 3 stengels)
2 eetlepels pistchenootjes (ongezouten)
 
Materialen
Ovenschaal +/- 30 bij 20 cm
Mixer (of garde)
 
Bereiding
Was de rabarber en snijd de stelen in stukjes van ca 1 cm. Doe 50 gr suiker in een pannetje met 3 eetlepels water en verwarm deze totdat de suiker allemaal gesmolten is. Draai het vuur wat hoger laat het mengsel borrelen. Zodra de bellen licht bruin beginnen de kleuren voeg je 2/3 van de rabarber toe.
 
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
Laat de rabarber 5 minuten al roerend zacht worden. Voeg de laatste minuut de overige rabarber stukjes toe en laat het mengsel afkoelen. Verdeel de lange vingers over de bodem van een ovenschaal (gesuikerde kant naar beneden). Pers het sap uit de sinaasappel en besprenkel de koekjes hiermee. Mix de mascarpone, magere kwark, 100 gr suiker en het zakje vanillesuiker met een mixer kort door elkaar totdat het een egaal mengsel is, dit kan ook met een garde maar een mixer is sneller.
 
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
rabarber tiramisu 02
Verdeel de romige kwark over de lange vingers en strijk glad. Schep de rabarber en de saus er over. Laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast. Hak de pistachenoten grof en bestrooi voor het serveren over de tiramisu.
 
Dit recept heb ik afgeleid van het recept op www.lecker.de
 
55 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.