Pastasalade met mango

Met deze lunch salade met penne, mango en ham krijg je zin in de lente!

Ingredienten
200 gr penne (of andere pasta)
175 gr mango, in blokjes
6 plakken parmaham
Handje verse basilicum
Scheut olie
Peper en zout
50 gr rucola
1 avocado in stukken
 
Bereiding
Kook de penne gaar in een pan met water en een snufje zout. Snijd de basilicum heel fijn en meng met de olie en een snufje peper en zout in een kommetje goed door elkaar.
 
pastasalade 01
pastasalade 01
pastasalade 01
pastasalade 01
Giet de pasta af en schep de basilicum-olie er door. Schep ook de mango, avocado en rucola er door. Scheur de ham in stukken en verdeel over de salade.
 
Tip: besprenkel de avocado met citroensap op verkleuren tegen te gaan.
 
137 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.