Pastel de nata

Deze knapperige Portugese gebakjes gevuld met vanilleroom maak je nu zelf makkelijk thuis met dit recept!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Bestuif een werkvlak en een deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg.

 Voeg de room toe aan een pannetje en verwarm deze (niet koken). Voeg een paar druppels vanille en de rasp van de citroen toe. Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, vanillesuiker en bloem toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit eiermengsel beetje bij beetje bij de warme room en laat al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna iets indikken.

 Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.

 

Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Bestuif een werkvlak en een deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg. Voeg de room toe aan een pannetje en verwarm deze (niet koken). Voeg een paar druppels vanille en de rasp van de citroen toe. Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, vanillesuiker en bloem toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit eiermengsel beetje bij beetje bij de warme room en laat al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna iets indikken. Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.
256 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!