Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pastel de nata

Deze knapperige Portugese gebakjes gevuld met vanilleroom maak je nu zelf makkelijk thuis met dit recept!

Ingrediënten
  • 5 vellen bladerdeeg
  • 1 eetlepel bloem + om te bestuiven
  • 250 ml slagroom
  • rasp van 1 citroen
  • 5 eidooiers
  • 70 gr suiker (riet)
  • paar druppels vanille aroma
  • 1 zakje vanillesuiker
  • boter om in te vetten
Materialen
  • Muffinbakvorm
  • Glas

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Bestuif een werkvlak en een deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg.

Voeg de room toe aan een pannetje en verwarm deze (niet koken). Voeg een paar druppels vanille en de rasp van de citroen toe. Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, vanillesuiker en bloem toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit eiermengsel beetje bij beetje bij de warme room en laat al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna iets indikken.

Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.

Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Bestuif een werkvlak en een deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg. Voeg de room toe aan een pannetje en verwarm deze (niet koken). Voeg een paar druppels vanille en de rasp van de citroen toe. Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, vanillesuiker en bloem toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit eiermengsel beetje bij beetje bij de warme room en laat al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna iets indikken. Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.
Beoordeling (145 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread