Pastel de nata

Deze knapperige Portugese gebakjes gevuld met vanilleroom maak je nu zelf makkelijk thuis met dit recept!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Bestuif een werkvlak en een deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg.

 Voeg de room toe aan een pannetje en verwarm deze (niet koken). Voeg een paar druppels vanille en de rasp van de citroen toe. Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, vanillesuiker en bloem toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit eiermengsel beetje bij beetje bij de warme room en laat al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna iets indikken.

 Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.

 

Verwarm de oven op 220 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Bestuif een werkvlak en een deegroller met een beetje bloem. Rol het deeg iets uit en steek er met het glas 2 rondjes uit. Bekleed de muffinvormpjes met de rondjes deeg. Voeg de room toe aan een pannetje en verwarm deze (niet koken). Voeg een paar druppels vanille en de rasp van de citroen toe. Klop de eidooiers in een apart kommetje los met een garde. Voeg de suiker, vanillesuiker en bloem toe en roer tot een glad mengsel. Voeg dit eiermengsel beetje bij beetje bij de warme room en laat al roerend opnemen. Laat het mengsel daarna iets indikken. Schep de vanillevla in de bladerdeegvormpjes tot iets onder de rand. Zet de vormpjes dan ongeveer 15 min in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen en haal ze uit de vorm.
242 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.