Bolo de bolacha

Krijg het vakantiegevoel en maak deze Portugese dessert-taart met koekjes en laagjes zoete crème nu zelf.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: punten
benodigdehden

Bereiding

Splits de eieren en mix alle eidooiers (bewaar de eiwitten) met de helft van de slagroom, de gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer. Zet het mengsel op het vuur en breng zachtjes en al roerend aan de kook. Als het mengsel dikker is geworden en de structuur heeft van pap of crème dan haal je de pan van het vuur.

Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden. Het makkelijkst is om de koffie in een bordje of schaaltje te gieten en dan de koekjes er in de dopen.

Doe dit maar een paar seconde, de koekjes hoeven niet helemaal doordrenkt te zijn. Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm. Ik zelf heb per laag steeds 7 koekjes gebruikt.

Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes. Herhaal dit totdat de crème op is. Sluit af met een laagje creme.

Klop 3 eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende slagroom. Spatel deze door elkaar en besmeer de bovenkant van de bolo de bolacha hiermee.

Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer. Zet hem daarna totdat je hem gaat serveren in de koelkast.

78 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.