Ga naar de inhoud
Bolo de bolacha

Bolo de bolacha

Krijg het vakantiegevoel en maak deze Portugese dessert-taart met koekjes en laagjes zoete crème nu zelf.

35 M + 2 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor punten

  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 ml slagroom
  • 5 eieren
  • 1 Rol maria koekjes
  • 1 a 2 kopjes sterke koffie
  • 3 theelepels suiker
  • kaneel
  • Amandel snippers

benodigdehden

  • Plat bord of bodem van springvorm
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Splits de eieren en mix alle eidooiers (bewaar de eiwitten) met de helft van de slagroom, de gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer. Zet het mengsel op het vuur en breng zachtjes en al roerend aan de kook. Als het mengsel dikker is geworden en de structuur heeft van pap of crème dan haal je de pan van het vuur.


  2. Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden. Het makkelijkst is om de koffie in een bordje of schaaltje te gieten en dan de koekjes er in de dopen.


  3. Doe dit maar een paar seconde, de koekjes hoeven niet helemaal doordrenkt te zijn. Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm. Ik zelf heb per laag steeds 7 koekjes gebruikt.


  4. Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes. Herhaal dit totdat de crème op is. Sluit af met een laagje creme.


  5. Klop 3 eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende slagroom. Spatel deze door elkaar en besmeer de bovenkant van de bolo de bolacha hiermee.


  6. Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer. Zet hem daarna totdat je hem gaat serveren in de koelkast.