Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bolo de bolacha

Krijg het vakantiegvoel en maak deze Portugese dessert-taart met koekjes en laagjes zoete creme nu zelf
Ingrediënten
Blik gecondenseerde melk a 397 gr
200 ml halfvolle melk
200 ml slagroom
5 eieren
Rol maria koekjes
1 a 2 kopjes sterke koffie
3 theel suiker
3 eiwitten
Kaneel
Amandel snippers
 
Materialen
Plat bord of bodem van springvorm
Mixer
 
Bereiding
Splits de eieren en mix de eidooiers met 100 ml slagroom, gecondenseerde melk en halfvolle melk 5 minuten met een mixer. Zet het mengsel op het vuur en breng zachtjes en al roerend aan de kook. Als het mengsel dikker is geworden en de structuur heeft van pap of crème dan haal je de pan van het vuur. Roer de suiker door de koffie en laat de koffie lauw worden. Het makkelijkst is om de koffie in een bordje of schaaltje te gieten en dan de koekjes er in de dopen. Doe dit maar een paar seconde, de koekjes hoeven niet helemaal doordrenkt te zijn. Leg de koekjes op de bodem van een plat bord of de bodem van een springvorm. Ik zelf heb per laag steeds 7 koekjes gebruikt. Smeer een laag crème boven op de koekjes en dek weer af met een nieuwe laag koekjes. Herhaal dit totdat de crème op is. Sluit af met een laagje creme. Klop de eiwitten met een mixer stijf en daarna de resterende 100 ml slagroom. Spatel deze door elkaar en besmeer de bovenkant van de bolo de bolacha hiermee. Strooi er nog wat kaneel en amandelen over en zet 2 uur in de vriezer. Zet hem daarna totdat je hem gaat serveren in de koelkast.
 
Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette
Snelle cranberry compote