Vanille roomijs maken

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine maak je super makkelijk heerlijk vol en romig ijs dat makkelijk schepbaar is. Lekker op een zomerse dag of feestelijk tijdens feestdagen.

Nagerecht 10 min + 6 uur opstijven

ingrediënten

voor 8 porties

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de slagroom net niet stijf.

  2. Giet de gecondenseerde melk er bij en mix er door.

  3. Schraap de merg uit het vanillestokje en mix er nog kort door. Giet het roommengsel in een schaal en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

  4. Het is niet nodig om het ijs om te scheppen tussendoor.

Heeft het gesmaakt?
253 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!