Marmer muffins
Makkelijk basisrecept met maar 7 ingrediënten voor lekkere luchtige marmer muffins. Een heerlijke combinatie van vanille en cacao, perfect voor bij de koffie of thee of als zoet tussendoortje.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
225 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
250 ml slagroom ( ongeklopt )
-
2 eieren
-
100 gr suiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
2 eetlepels cacao poeder
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
In een grote kom, combineer het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder. In een andere kom, klop de slagroom, eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een glad mengsel.
-
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
-
Verdeel de helft van het beslag over een andere kom. Voeg cacao toe aan een van de kommen en meng goed.
-
Neem een muffinvorm en vul elke vorm voor de helft met het vanillebeslag. Voeg vervolgens een lepel van het cacaobeslag toe.
-
Gebruik een mes of een tandenstoker om de twee beslagen te mengen en een marmer effect te creëren.
-
Bak de muffins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
-
Laat de muffins afkoelen voordat je ze serveert.
-
Tip: bewaar de marmer muffins in een luchtdichte doos of container om ze vers te houden. Ze blijven ongeveer 2-3 dagen goed op kamertemperatuur. Als je ze langer wilt bewaren, kun je ze ook invriezen. Verpak de muffins individueel in plasticfolie en plaats ze in een diepvrieszak of container. Ze kunnen tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Heeft het gesmaakt?
23 stemmen
Ook lekker