Perentaart

Deze makkelijke perentaart heeft een knapperige bodem en een lekkere vulling van amandelspijs en gehalveerde peren

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stukken
Perentaart vulling:

Bereiding

 Kneed de bloem, suiker, 3 eetlepels water en boter tot een egale bal deeg. Gebruik iets meer water als het deeg nog erg droog is. Leg deze ongeveer 30 min in de koelkast in huishoudfolie. Halveer ondertussen de peren en schil ze. Verwijder met een mesje voorzichtig het klokhuis. Verwarm de oven op 180 graden.

 Breng een pan met water en 1 eetlepel citroensap aan de kook. Kook de peren ca 10 minuutjes en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Vet een ovenvorm in en rol het deeg uit. Verdeel het deeg over de bodem en een rand van ca 3 a 4 cm.

 Prak met een vork de eieren door de amandelspijs en verdeel over de bodem met deeg. Druk dan de helften peer in het mengsel en snijd dunne inkepingen in de bolle kant van de peren. Bestrooi de taart met amandelschaafsel. Zet de perentaart 35 tot 40 minuten in de oven. Haal de taart er daarna uit en smeer de abrikozenjam over de peren voor een mooie glans en smaak.

 Bewaar de perentaart goed afgedekt 3 dagen. Lekker met een toef slagroom.

121 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!