Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Perentaart


Perentaart met amandelspijs en een lekkere harde volkorenbodem

Ingrediënten
150 gr volkoren meel
2 eetl suiker
7 eetl koud water
100 gr boter
150 gr amandelspijs
1 ei
3 conference peren
2 eetl abrikozenjam
1 eetl amandelschaafsel
 
Materialen
Ronde ovenschaal of bakvorm
 
Bereiding
Kneed het meel, 1 eetl suiker, water en boter tot een bal deeg. Zet deze ongeveer 30 min in de koelkast. Halveer ondertussen de peren en schil ze. Verwijder met een mesje voorzichtig het klokhuis. Verwarm de oven op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook en los 1 eetl suiker op. Kook de peren ca 10 minuutjes en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapiertje. Vet een ovenvorm in en verdeel het deeg over de bodem en een rand van ca 3 a 4 cm. Prak met een vork een ei door de amandelspijs en verdeel over de bodem met deeg. Druk dan de helften peer in het mengsel en zet 30 minuten in de oven. Haal de schaal er daarna uit en smeer de abrikozenjam over de peren en strooi er wat amandelschaafsel over. Zet nog eens 10 minuten in de oven.

 

 

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel