Ga naar de inhoud
Appel spijs gebakje

Appel spijs gebakje

Super makkelijk maar lekker gebakje van knapperig bladerdeeg met appel en spijs

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 appels
  • 6 bladerdeegvellen ( of 1 grote rol vers bladerdeeg )
  • 1 ei ( spijs en bestrijken )
  • 150 gr amandelspijs
  • Abrikozenjam
  • snuf kaneel
  • 2 eetlepels pecannoten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de vellen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een mesje een kleine cm van de kant een lijn in het bladerdeeg maar er niet helemaal doorheen. Meng de helft van het ei met de spijs en bestrijk het stuk binnen de lijnen hiermee. Snijd de appels in kwarten, schil ze en snijd dan in dunne plakken.


  2. Leg deze dakpansgewijs op de spijs. Bestrooi met een snuf kaneel. Bestrijk de randen met de rest van het ei. Bak ze 20 minuten op 200 graden. Bestrijk ze daarna met de jam en bestrooi met pecannoten.