Appel spijs gebakje
Super makkelijk maar lekker gebakje van knapperig bladerdeeg met appel en spijs
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg de vellen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een mesje een kleine cm van de kant een lijn in het bladerdeeg maar er niet helemaal doorheen. Meng de helft van het ei met de spijs en bestrijk het stuk binnen de lijnen hiermee. Snijd de appels in kwarten, schil ze en snijd dan in dunne plakken.
-
Leg deze dakpansgewijs op de spijs. Bestrooi met een snuf kaneel. Bestrijk de randen met de rest van het ei. Bak ze 20 minuten op 200 graden. Bestrijk ze daarna met de jam en bestrooi met pecannoten.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!