Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Kruidige gehaktballetjes in een licht pittige Spaanse tomatensaus, een heerlijk hapje dat niet mag ontbreken bij de tapas!

Ingrediënten
  • 500 gr h.o.h gehakt
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf oregano
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • Bosje verse peterselie
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepel suiker
  • peper en zout
  • ½ rode peper

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, 1 teen knoflook, peper, zout, paprikapoeder en een snuf oregano en de helft van de peterselie. Is het mengsel nog erg nat dan kun je wat extra paneermeel toevoegen. Draai er kleine balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes mooi bruin in ca 12 minuten. Zet het vuur in het begin hoog en als ze een mooi korstje hebben laat je ze verder garen op laag vuur.

Verhit ook wat olie of boter in een andere pan en fruit hier de gesnipperde sjalotjes in aan. Voeg de andere teen knoflook in kleine stukjes toe en de rode peper naar smaak. Fruit dit een paar minuten aan en voeg dan de gezeefde tomaten toe. Breng de saus op smaak met suiker, peper en zout. Voeg als laatste nog wat verse peterselie toe. Doe dan de balletjes bij de saus en schep alles goed om. Lekker als tapas hapje of met wat brood of rijst.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×