Ga naar de inhoud
Pizza met zalm

Pizza met zalm

Pizza met een romige laag mascarpone, rode ui en gerookte zalm, klinkt dat niet heerlijk!

25 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 x basisdeeg voor pizza ( of kant en klaar deeg )
  • 200 gr gerookte zalm ( in stukken )
  • 2 rode uien ( in halve ringetjes )
  • beetje verse dille
  • Snufje peper en zout
  • 100 gr mascarpone
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt of vlokken
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak het pizzadeeg volgens verpakking of recept. Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel het deeg na het rijzen in tweeën en rol uit tot een ronde pizza. Vouw de randjes eventueel iets omhoog en smeer in met een beetje olijfolie.


    pizza zalm 01 pizza zalm 01 pizza zalm 01
  2. Besmeer beide pizza’s met een laagje mascarpone tot aan 1 cm tot de rand. Beleg de pizza’s met de zalm en rode ui. Bestrooi met wat verse dille en een snufje peper en zout. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Leg er een handje rucola op en bestrooi met Parmezaanse kaas.