Pizza met zalm

 
Pizza met een romige laag mascarpone, rode ui en gerookte zalm, klinkt dat niet heerlijk!
Ingredienten
1 x basisdeeg voor pizza (of kant en klaar deeg)
200 gr gerookte zalm, in stukken
2 rode uien, in halve ringetjes
beetje verse dille
snufje peper en zout
100 gr mascarpone
2 eetlepels parmezaanse kaas geraspt of vlokken
Handje rucola
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Maak het pizzadeeg volgens verpakking of recept. Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel het deeg na het rijzen in tweeën en rol uit tot een ronde pizza. Vouw de randjes eventueel iets omhoog en smeer in met een beetje olijfolie.
pizza zalm 01
pizza zalm 01
pizza zalm 01
pizza zalm 01
Besmeer beide pizza’s met een laagje mascarpone tot aan 1 cm tot de rand. Beleg de pizza’s met de zalm en rode ui. Bestrooi met wat verse dille en een snufje peper en zout. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Leg er een handje rucola op en bestrooi met parmezaanse kaas.
 
151 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.