Pizza met zalm

 
Pizza met een romige laag mascarpone, rode ui en gerookte zalm, klinkt dat niet heerlijk!
Ingredienten
1 x basisdeeg voor pizza (of kant en klaar deeg)
200 gr gerookte zalm, in stukken
2 rode uien, in halve ringetjes
beetje verse dille
snufje peper en zout
100 gr mascarpone
2 eetlepels parmezaanse kaas geraspt of vlokken
Handje rucola
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Maak het pizzadeeg volgens verpakking of recept. Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel het deeg na het rijzen in tweeën en rol uit tot een ronde pizza. Vouw de randjes eventueel iets omhoog en smeer in met een beetje olijfolie.
pizza zalm 01
pizza zalm 01
pizza zalm 01
pizza zalm 01
Besmeer beide pizza’s met een laagje mascarpone tot aan 1 cm tot de rand. Beleg de pizza’s met de zalm en rode ui. Bestrooi met wat verse dille en een snufje peper en zout. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Leg er een handje rucola op en bestrooi met parmezaanse kaas.
 
Vind je dit leuk?
181 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!