Pizza met ei en spinazie

Ontdek hoe je een heerlijke en voedzame pizza met ei en spinazie maakt. Deze smakelijke vegetarische pizza met een romige laag kruidenroomkaas, groenten en ei is een leuke twist op een klassieke pizza. 

Hoofdgerecht 20 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° graden.

  2. Bak de spinazie in een pan met een klein beetje olie of boter tot deze helemaal geslonken is. Laat de spinazie daarna goed uitlekken.

  3. Verdeel de pizzabodem over een bakplaat met bakpapier.

  4. Besmeer de bovenzijde met de kruidenroomkaas.

  5. Verdeel hier het paneermeel over en vervolgens de spinazie.

  6. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en verdeel deze over de pizza.

  7. Maak 3 plekken vrij op de pizza voor het ei en creëer een soort kuiltjes.

  8. Breek de eieren 1 voor 1 in een kommetje en laat langzaam in de kuiltjes glijden.

  9. Bestrooi de pizza met de geraspte kaas en bestrooi eventueel nog met een snufje peper en zout.

  10. Bak de pizza met ei en spinazie ca. 15 minuten in de oven tot de eieren (gedeeltelijk) gestold zijn en de bodem gaar en krokant is.

  11. Tip: vervang de gedroogde tomaatjes ook eens door (vega) spekjes.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!