Nutella tiramisu

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Zet een kopje sterke koffie en laat afkoelen.

Mix de slagroom met de vanillesuiker met een mixer lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix er doorheen.

Voeg dan de helft van de Nutella toe en mix er ook door en mix tot een romig maar stevig mengsel.

Roer eventueel een scheutje likeur door de koffie. Doop dan de lange vingers een paar seconden in de koffie en leg op de bodem van de schaal. Gebruik de helft van de lange vingers hiervoor.

Schep hier de helft van het romige Nutella mengsel op en strijk glad.

Verwarm de rest van de Nutella een paar seconden in een afgesloten bakje in de magnetron zodat deze iets vloeibaarder is. Druppel wat Nutella over het mengsel in de schaal.

Hak de hazelnoten grof en bestrooi de helft over de schaal.

Dek dit vervolgens af met een nieuwe laag lange vingers gedoopt in koffie. Verdeel hier weer een laag van het romige nutella mengsel over en bestrooi met een dun laagje cacao. Garneer de tiramisu met de overgebleven vloeibare Nutella en hazelnoten.

Laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.

Tip: je kunt dit dessert makkelijk een dag van tevoren maken, bewaar het dan afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!