Nutella tiramisu

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

Nagerecht 25 min + 4 uur opstijftijd

ingrediënten

voor 6 personen

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een kopje sterke koffie en laat afkoelen.

  2. Mix de slagroom met de vanillesuiker met een mixer lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix er doorheen.

  3. Voeg dan de helft van de Nutella toe en mix er ook door en mix tot een romig maar stevig mengsel.

  4. Roer eventueel een scheutje likeur door de koffie. Doop dan de lange vingers een paar seconden in de koffie en leg op de bodem van de schaal. Gebruik de helft van de lange vingers hiervoor.

  5. Schep hier de helft van het romige Nutella mengsel op en strijk glad.

  6. Verwarm de rest van de Nutella een paar seconden in een afgesloten bakje in de magnetron zodat deze iets vloeibaarder is. Druppel wat Nutella over het mengsel in de schaal.

  7. Hak de hazelnoten grof en bestrooi de helft over de schaal.

  8. Dek dit vervolgens af met een nieuwe laag lange vingers gedoopt in koffie. Verdeel hier weer een laag van het romige nutella mengsel over en bestrooi met een dun laagje cacao. Garneer de tiramisu met de overgebleven vloeibare Nutella en hazelnoten.

  9. Laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.

  10. Tip: je kunt dit dessert makkelijk een dag van tevoren maken, bewaar het dan afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
31 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!