Ga naar de inhoud
Nutella tiramisu

Nutella tiramisu

Een populair dessert met een lekkere twist van hazelnootpasta. Dat is dubbel genieten en makkelijk zelf gemaakt.

25 M + 4 U opstijftijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 175 gr lange vingers ( 1 pak )
  • 250 gr mascarpone
  • 4 eetlepels grotehazelnootpasta
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 handje hazelnoten
  • 1 kopje sterke koffie
  • 1 eetlepel cacao
  • Amaretto likeur ( optioneel )

Materiaal

  • Schaal ( van 15 x 22 cm )
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een kopje sterke koffie en laat afkoelen.


  2. Mix de slagroom met de vanillesuiker met een mixer lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix er doorheen.


  3. Voeg dan de helft van de Nutella toe en mix er ook door en mix tot een romig maar stevig mengsel.


  4. Roer eventueel een scheutje likeur door de koffie. Doop dan de lange vingers een paar seconden in de koffie en leg op de bodem van de schaal. Gebruik de helft van de lange vingers hiervoor.


  5. Schep hier de helft van het romige Nutella mengsel op en strijk glad.


  6. Verwarm de rest van de Nutella een paar seconden in een afgesloten bakje in de magnetron zodat deze iets vloeibaarder is. Druppel wat Nutella over het mengsel in de schaal.


  7. Hak de hazelnoten grof en bestrooi de helft over de schaal.


  8. Dek dit vervolgens af met een nieuwe laag lange vingers gedoopt in koffie. Verdeel hier weer een laag van het romige nutella mengsel over en bestrooi met een dun laagje cacao. Garneer de tiramisu met de overgebleven vloeibare Nutella en hazelnoten.


  9. Laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.


  10. Tip: je kunt dit dessert makkelijk een dag van tevoren maken, bewaar het dan afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen.