Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Salade met gegrilde aubergine

Deze Italiaanse salade met aubergine en mozzarella is heerlijk bij een pasta of vleesgerecht

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • Blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 80 gr sla
  • olie om te bakken
  • peper en zout
Dressing
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel honing

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de aubergine in dunne plakken met een mandoline of een kaasschaaf. Bestrijk ze met olie en bestrooi met een snufje peper en zout en grill ze mooi in een pan. Doe de sla in een kom en voeg de tomaatjes er gehalveerd bij.

salade_aubergine_01.jpg
salade_aubergine_03.jpg
salade_aubergine_02.jpg
salade_aubergine_04.jpg

Snijd de mozzarella in plakken en leg in het midden. Verdeel de aubergine er op en besprenkel met de yoghurtdressing. Bestrooi met pijnboompitten en wat basilicum. Zowel koud als lauwwarm lekker.

Beoordeling (44 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×