Salade met gegrilde aubergine

Deze Italiaanse salade met aubergine en mozzarella is heerlijk bij een pasta of vleesgerecht

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

 Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de aubergine in dunne plakken met een mandoline of een kaasschaaf. Bestrijk ze met olie en bestrooi met een snufje peper en zout en grill ze mooi in een pan. Doe de sla in een kom en voeg de tomaatjes er gehalveerd bij.

 Snijd de mozzarella in plakken en leg in het midden. Verdeel de aubergine er op en besprenkel met de yoghurtdressing. Bestrooi met pijnboompitten en wat basilicum. Zowel koud als lauwwarm lekker.

63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!