Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Salade met gegrilde aubergine

Deze Italiaanse salade met aubergine en mozzarella is heerlijk bij een pasta of vleesgerecht

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 1 bol mozzarella
  • Blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 150 gr cherry tomaatjes
  • 80 gr sla
  • olie om te bakken
  • peper en zout
Dressing
  • peper en zout
  • scheutje olie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel honing

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de aubergine in dunne plakken met een mandoline of een kaasschaaf. Bestrijk ze met olie en bestrooi met een snufje peper en zout en grill ze mooi in een pan. Doe de sla in een kom en voeg de tomaatjes er gehalveerd bij.

Snijd de mozzarella in plakken en leg in het midden. Verdeel de aubergine er op en besprenkel met de yoghurtdressing. Bestrooi met pijnboompitten en wat basilicum. Zowel koud als lauwwarm lekker.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×