
Salade met gegrilde aubergine
Deze Italiaanse salade met aubergine en mozzarella is heerlijk bij een pasta of vleesgerecht
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 aubergine
-
1 bol mozzarella
-
Blaadjes verse basilicum
-
2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
-
150 gr cherry tomaatjes
-
80 gr sla
-
olie om te bakken
-
peper en zout
Dressing
-
peper en zout
-
scheutje olie
-
0.5 eetlepel citroensap
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
0.5 eetlepel honing
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng alle ingrediƫnten voor de dressing door elkaar. Snijd de aubergine in dunne plakken met een mandoline of een kaasschaaf. Bestrijk ze met olie en bestrooi met een snufje peper en zout en grill ze mooi in een pan. Doe de sla in een kom en voeg de tomaatjes er gehalveerd bij.
-
Snijd de mozzarella in plakken en leg in het midden. Verdeel de aubergine er op en besprenkel met de yoghurtdressing. Bestrooi met pijnboompitten en wat basilicum. Zowel koud als lauwwarm lekker.
Heeft het gesmaakt?
66 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 250
- vet 20 gr
- verzadigd vet 7 gr
- koolhydraten 10 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 10 gr
- zout 0.5 gr
Ook lekker