Plaattaart met groene groenten

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakpapier. Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan druk je vast aan elkaar in de vorm van een rechthoek. Vouw de randjes van het deeg om. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Snijd de geitenkaas zo nodig in plakken en leg deze op de plaattaart. Verdeel de asperge tips er over en schep wat pesto er op. Bestrooi met een snufje peper. Bestrijk de randjes met een beetje boter of olie.

  Zet de plaattaart ca 25 minuten in de oven. Je kunt ze onder elkaar bakken of een voor een in de oven. Snijd ondertussen de courgette met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes en grill deze in een (grill)pan. Haal de plaattaart uit de oven en laat ietsjes afkoelen en verdeel de courgette en wat veldsla er over.

57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!