Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met groene groenten

Vegetarische plaattaart van bladerdeeg belegd met geitenkaas, groene asperges en courgette

Ingrediënten
  • 2 rollen vers bladerdeeg (of 12 velletjes uit de diepvries)
  • 380 gr belegen geitenkaas (1 bolletje)
  • 1 courgette
  • 200 gr groene asperge tips
  • 4 eetlepels pesto
  • Handje veldsla
  • Snufje peper
Materialen
  • Kaasschaaf of mandoline
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit op een bakpapier. Als je losse velletjes bladerdeeg gebruikt dan druk je vast aan elkaar in de vorm van een rechthoek. Vouw de randjes van het deeg om. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Snijd de geitenkaas zo nodig in plakken en leg deze op de plaattaart. Verdeel de asperge tips er over en schep wat pesto er op. Bestrooi met een snufje peper. Bestrijk de randjes met een beetje boter of olie.

Zet de plaattaart ca 25 minuten in de oven. Je kunt ze onder elkaar bakken of een voor een in de oven. Snijd ondertussen de courgette met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes en grill deze in een (grill)pan. Haal de plaattaart uit de oven en laat ietsjes afkoelen en verdeel de courgette en wat veldsla er over.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×