Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Plaattaart met asperges

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd rode ui in halve ringen en verdeel samen me de asperges over het bladerdeeg. Maak dit af met tijm.

 Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel toe op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 minuten af. Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard en verdeel deze over de plaattaart wanneer deze gaar is.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×