Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met asperges

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 400 gr witte asperges (geschild)
  • 3 eieren
  • 100 gr smeerbare geitenkaas
  • 1 rode ui
  • een aantal takjes tijm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd rode ui in halve ringen en verdeel samen me de asperges over het bladerdeeg. Maak dit af met tijm.

plaattaart_witte_asperge_01.jpg
plaattaart_witte_asperge_02.jpg
plaattaart_witte_asperge_03.jpg
plaattaart_witte_asperge_04.jpg

Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel toe op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 minuten af. Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard en verdeel deze over de plaattaart wanneer deze gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili