
Plaattaart met asperges
Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.
15 M + 25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rol vers bladerdeeg
-
400 gr witte asperges ( geschild )
-
3 eieren
-
100 gr smeerbare geitenkaas
-
1 rode ui
-
een aantal takjes tijmāØ
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd rode ui in halve ringen en verdeel samen me de asperges over het bladerdeeg. Maak dit af met tijm.
-
Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel toe op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 minuten af. Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard en verdeel deze over de plaattaart wanneer deze gaar is.
Heeft het gesmaakt?
170 stemmen
Ook lekker