Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met asperges

Heerlijke vegetarische plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 400 gr witte asperges (geschild)
  • 3 eieren
  • 100 gr smeerbare geitenkaas
  • 1 rode ui
  • een aantal takjes tijm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar. Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een opstaande rand. Verdeel de geitenkaas over het bladerdeeg. Snijd rode ui in halve ringen en verdeel samen me de asperges over het bladerdeeg. Maak dit af met tijm.

plaattaart_witte_asperge_01.jpg
plaattaart_witte_asperge_02.jpg
plaattaart_witte_asperge_03.jpg
plaattaart_witte_asperge_04.jpg

Klop 1 ei en smeer een beetje eigeel toe op de randen van het bladerdeeg. Bak de plaattaart in 25 minuten af. Kook in de tussentijd de overige twee eieren hard en verdeel deze over de plaattaart wanneer deze gaar is.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel