Ga naar de inhoud
Plaattaart met perzik

Plaattaart met perzik

Makkelijke taart met een lekkere bodem en een zachte en zoete topping van perzik

25 M + 45 M oventijd + 30 M wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g boter ( in blokjes )
  • 1 ei ( losgeklopt )
  • snufje zout
  • 720 gr perziken
  • 100 gr abrikozen jam
  • 2 eetlepels pistache ( grof gehakt )

Materialen

  • bak kwast
  • vershoudfolie
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm de oven op 175 graden. Laat de perziken goed uitlekken en snijd in dunne plakjes.


  2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op het stuk bakpapier en leg daarna op de bakplaat of druk het met je vingers uit over de bakplaat. Vouw de randen iets omhoog.


  3. Besmeer de binnenzijde met een laag jam (bewaar een beetje om te bestrijken). Druk de perzikpartjes zachtjes in het deeg en maak rijen. Besmeer de perziken met een kwastje met een beetje jam. Bak de perzik plaattaart 45 minuten in de oven. Voeg de laatste paar minuten de pistache kruimels toe en bak deze kort mee.