Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met perzik

Makkelijke taart met een lekkere bodem en een zachte en zoete topping van perzik

Ingrediënten
  • 400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g boter (in blokjes)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Snufje zout
  • 1 groot blik en middelgroot blik perziken (820 gr en 410 gr)
  • 100 gr abrikozen jam
  • 2 eetlepels pistache (grof gehakt)
Materialen
  • Bak kwast
  • Vershoudfolie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm de oven op 175 graden. Laat de perziken goed uitlekken en snijd in dunne plakjes.

plaattaart_perzik_01.jpg
plaattaart_perzik_02.jpg
plaattaart_perzik_03.jpg

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op het stuk bakpapier en leg daarna op de bakplaat of druk het met je vingers uit over de bakplaat. Vouw de randen iets omhoog.

plaattaart_perzik_04.jpg
plaattaart_perzik_05.jpg
plaattaart_perzik_06.jpg

Besmeer de binnenzijde met een laag jam (bewaar een beetje om te bestrijken). Druk de perzikpartjes zachtjes in het deeg en maak rijen. Besmeer de perziken met een kwastje met een beetje jam. Bak de perzik plaattaart 45 minuten in de oven. Voeg de laatste paar minuten de pistache kruimels toe en bak deze kort mee.

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg