Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Plaattaart met perzik

Makkelijke taart met een lekkere bodem en een zachte en zoete topping van perzik

Ingrediënten
  • 400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g boter (in blokjes)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Snufje zout
  • 1 groot blik en middelgroot blik perziken (820 gr en 410 gr)
  • 100 gr abrikozen jam
  • 2 eetlepels pistache (grof gehakt)
Materialen
  • Bak kwast
  • Vershoudfolie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en boter in een kom. Voeg het ei en zout toe en kneed tot een bal. Wikkel de bal in vershoudfolie en leg 30 min in de koelkast. Verwarm de oven op 175 graden. Laat de perziken goed uitlekken en snijd in dunne plakjes.

plaattaart_perzik_01.jpg
plaattaart_perzik_02.jpg
plaattaart_perzik_03.jpg

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op het stuk bakpapier en leg daarna op de bakplaat of druk het met je vingers uit over de bakplaat. Vouw de randen iets omhoog.

plaattaart_perzik_04.jpg
plaattaart_perzik_05.jpg
plaattaart_perzik_06.jpg

Besmeer de binnenzijde met een laag jam (bewaar een beetje om te bestrijken). Druk de perzikpartjes zachtjes in het deeg en maak rijen. Besmeer de perziken met een kwastje met een beetje jam. Bak de perzik plaattaart 45 minuten in de oven. Voeg de laatste paar minuten de pistache kruimels toe en bak deze kort mee.

Beoordeling (53 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes