Pistache koekjes

De basis voor het deeg van deze pistache koekjes is geperfectioneerd tot in de details, zodat je lekkere crunchy koekjes krijgt die nog iets chewy van binnen zijn. En in combinatie met stukjes pistache zijn deze koekjes helemaal lekker!

Bakrecept 20 min + 15 min oventijd + 30 min wachten

ingrediënten

voor 16 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de boter met de basterdsuiker romig in een kom. Voeg het eigeel toe en mix er ook door. Doe de bloem met een snuf zout erbij en mix erdoor tot een egaal deeg. Hak de helft van de pistachenoten fijn en mix door het deeg.

  2. Hak de andere helft van de pistachenoten grof (bewaar een beetje voor de garnering) en schep ook door het deeg. Zo krijg je een lekkere mix van fijngemalen en grofgehakte pistachenoten in de koeken. Wikkel het deeg in folie en leg minimaal een half uurtje in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden.

  3. Neem een klein beetje deeg en draai hier een balletje van ter grootte van een flinke knikker. Leg dit op een bakplaat. Leg er nog een paar op. Houd genoeg afstand tussen de balletjes want ze lopen uit, ik deed 9 balletjes op 1 bakplaat.

  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pistachekoeken in ca. 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

  5. Meng 2 eetlepels poedersuiker met een paar druppels water tot een glazuur of gebruik kant en klaar glazuur en drizzel deze over de koekjes. Bestrooi met wat fijngehakte pistache die nog over was.

  6. Tips: bewaar de pistachekoekjes in een afgesloten trommel tot ca. 5 dagen.

Heeft het gesmaakt?
8 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!