Plaattaart met zalm
Deze plaattaart van bladerdeeg met zalm, broccoli en gorgonzola is een soort makkelijke pizza
Vouw de randjes iets om en besmeer het midden met de crème fraîche. Verdeel de zalm en de broccoli over de pizza. Bestrooi met wat peper. Kruimel de gorgonzola er over en verdeel de in vieren gesneden tomaatjes er over. Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven.
Ingrediënten
100 gr gerookte
6 plakken bladerdeeg (of 1 grote rol)
300 gr broccoli roosjes
200 gr crème fraîche
75 gr gorgonzola kaas
200 gr gerookte zalm
Paar cherrytomaatjes
Snuf peper
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de roosjes broccoli 3 minuten in een pan met heet water (magnetron kan ook). Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Druk de vellen bladerdeeg aan elkaar zodat er één groot stuk ontstaat.



