
Plaattaart met zalm
Heerlijk recept voor plaattaart met zalm. Gemaakt van bladerdeeg en lekker belegd met broccoli en gorgonzola is dit een soort makkelijke pizza.
15 M + 25 M
Ingrediƫnten: Plaattaart met zalm
Voor personen
-
6 plakken bladerdeeg ( of 1 grote rol )
-
300 gr broccoli roosjes
-
200 gr crème fraîche
-
75 gr gorgonzola kaas
-
200 gr gerookte zalm
-
Paar cherrytomaatjes
-
Snuf peper
Materialen
-
Bakplaat met bakpapier
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Plaattaart met zalm
-
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de roosjes broccoli 3 minuten in een pan met heet water (magnetron kan ook). Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Druk de vellen bladerdeeg aan elkaar zodat er ƩƩn groot stuk ontstaat.
-
Vouw de randjes iets om en besmeer het midden met de crème fraîche. Verdeel de zalm en de broccoli over de pizza. Bestrooi met wat peper. Kruimel de gorgonzola er over en verdeel de in vieren gesneden tomaatjes er over. Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven.
Heeft het gesmaakt?
126 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 646
- vet 45 gr
- verzadigd vet 21 gr
- koolhydraten 33 gr
- w.v. suikers 3.3 gr
- vezels 3.3 gr
- eiwit 23 gr
- zout 2.8 gr
Ook lekker