Ga naar de inhoud
Plaattaart met zalm

Plaattaart met zalm

Heerlijk recept voor plaattaart met zalm. Gemaakt van bladerdeeg en lekker belegd met broccoli en gorgonzola is dit een soort makkelijke pizza.

15 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakken bladerdeeg ( of 1 grote rol )
  • 300 gr broccoli roosjes
  • 200 gr crème fraîche
  • 75 gr gorgonzola kaas
  • 200 gr gerookte zalm
  • Paar cherrytomaatjes
  • Snuf peper

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de roosjes broccoli 3 minuten in een pan met heet water (magnetron kan ook). Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Druk de vellen bladerdeeg aan elkaar zodat er één groot stuk ontstaat.


    plaattaart zalm stap 1 plaattaart zalm stap 2 plaattaart zalm stap 3
  2. Vouw de randjes iets om en besmeer het midden met de crème fraîche. Verdeel de zalm en de broccoli over de pizza. Bestrooi met wat peper. Kruimel de gorgonzola er over en verdeel de in vieren gesneden tomaatjes er over. Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in de oven.