Plaattaart met paddenstoelen

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snijd de portobello’s in reepjes en de paddenstoelen in plakjes.

Snijd de rode ui in plakjes of ringen en de knoflook fijn.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen, knoflook, portobello’s en ui 2 minuutjes op hoog vuur. Haal ze daarna uit de pan.

Rol het bladerdeeg af en snijd met een mesje lichtjes in het deeg op ca. 1 cm van de rand. Besmeer het deeg binnen deze rand met de roomkaas.

Verdeel de licht gebakken paddenstoelen en ui er over.

Bestrooi met peper, zout en tijm.

Hak de walnoten grof en bestrooi de plaattaart hiermee.

Verdeel als laatste de geraspte kaas er over.

Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.

Bestrooi voor het serveren met wat rucola en nog een beetje gedroogde tijm, olijfolie en zout en peper.

Tip: in plaats van een rol bladerdeeg kun je ook 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer aan elkaar plakken.

5 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!