Plaattaart met paddenstoelen

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

Hoofdgerecht 15 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de portobello’s in reepjes en de paddenstoelen in plakjes.

  3. Snijd de rode ui in plakjes of ringen en de knoflook fijn.

  4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen, knoflook, portobello’s en ui 2 minuutjes op hoog vuur. Haal ze daarna uit de pan.

  5. Rol het bladerdeeg af en snijd met een mesje lichtjes in het deeg op ca. 1 cm van de rand. Besmeer het deeg binnen deze rand met de roomkaas.

  6. Verdeel de licht gebakken paddenstoelen en ui er over.

  7. Bestrooi met peper, zout en tijm.

  8. Hak de walnoten grof en bestrooi de plaattaart hiermee.

  9. Verdeel als laatste de geraspte kaas er over.

  10. Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.

  11. Bestrooi voor het serveren met wat rucola en nog een beetje gedroogde tijm, olijfolie en zout en peper.

  12. Tip: in plaats van een rol bladerdeeg kun je ook 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer aan elkaar plakken.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!