Plaattaart met paddenstoelen
Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.
15 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
1 rol vers bladerdeeg
-
100 gr paddenstoelen
-
2 portobello’s
-
1 handje rucola
-
1 rode ui
-
2 tenen knoflook
-
75 gr geraspte kaas
-
125 gr roomkaas
-
1 handje walnoten
-
peper en zout
-
Snuf gedroogde tijm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snijd de portobello’s in reepjes en de paddenstoelen in plakjes.
-
Snijd de rode ui in plakjes of ringen en de knoflook fijn.
-
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen, knoflook, portobello’s en ui 2 minuutjes op hoog vuur. Haal ze daarna uit de pan.
-
Rol het bladerdeeg af en snijd met een mesje lichtjes in het deeg op ca. 1 cm van de rand. Besmeer het deeg binnen deze rand met de roomkaas.
-
Verdeel de licht gebakken paddenstoelen en ui er over.
-
Bestrooi met peper, zout en tijm.
-
Hak de walnoten grof en bestrooi de plaattaart hiermee.
-
Verdeel als laatste de geraspte kaas er over.
-
Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.
-
Bestrooi voor het serveren met wat rucola en nog een beetje gedroogde tijm, olijfolie en zout en peper.
-
Tip: in plaats van een rol bladerdeeg kun je ook 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer aan elkaar plakken.
Heeft het gesmaakt?
41 stemmen
Ook lekker