Ga naar de inhoud
Plaattaart met paddenstoelen

Plaattaart met paddenstoelen

Makkelijk herfstrecept van knapperig bladerdeeg met een topping van o.a. paddenstoelen, walnoten en kaas. Simpel en snel op tafel.

15 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gr paddenstoelen
  • 2 portobello’s
  • 1 handje rucola
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr geraspte kaas
  • 125 gr roomkaas
  • 1 handje walnoten
  • peper en zout
  • Snuf gedroogde tijm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de portobello’s in reepjes en de paddenstoelen in plakjes.


  3. Snijd de rode ui in plakjes of ringen en de knoflook fijn.


  4. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen, knoflook, portobello’s en ui 2 minuutjes op hoog vuur. Haal ze daarna uit de pan.


  5. Rol het bladerdeeg af en snijd met een mesje lichtjes in het deeg op ca. 1 cm van de rand. Besmeer het deeg binnen deze rand met de roomkaas.


  6. Verdeel de licht gebakken paddenstoelen en ui er over.


  7. Bestrooi met peper, zout en tijm.


  8. Hak de walnoten grof en bestrooi de plaattaart hiermee.


  9. Verdeel als laatste de geraspte kaas er over.


  10. Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.


  11. Bestrooi voor het serveren met wat rucola en nog een beetje gedroogde tijm, olijfolie en zout en peper.


  12. Tip: in plaats van een rol bladerdeeg kun je ook 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer aan elkaar plakken.