Poire Belle Helene

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Ingrediënten
8 stoofperen (bijv. Gieser Wildeman)
1.5 liter water
225 gr kristalsuiker
1 citroen (sap + rasp)
2 vanillestokjes
200 ml slagroom
200 gr pure chocolade
8 bolletjes vanille ijs
Optioneel een toefje slagroom en blaadje munt om te garneren
 
Bereiding:
Rasp de citroen en haal het merg uit de vanillestokjes. Voeg dit samen met het water, suiker en citroensap toe aan een kookpan en breng aan de kook. Schil de peren en snijd de onderkant recht, zodat ze rechtop blijven staan op je bord. Zet het vuur laag en leg de peren voorzichtig in de siroop. Je kunt eventueel bakpapier of een kleinere deksel bovenop de peren leggen zodat ze niet kunnen drijven, hierdoor zouden ze kunnen verkleuren. Stoof de peren gaar in ongeveer 1 uur en laat ze vervolgens afkoelen.
 
Poire_Belle_Helene
Poire_Belle_Helene
Poire_Belle_HeleneVoor de saus verwarm je de slagroom op laag vuur, oppassen dat het niet gaat koken. Ondertussen hak je de pure chocolade grof. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer glad met een garde. Je kunt eventueel sterke drank toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.
 
Poire_Belle_Helene_04
Poire_Belle_Helene_05
Poire_Belle_HeleneZet een stoofpeer op je bord, schep er een vanille ijs bolletje bij en eventueel extra toef slagroom. Werk af met de warme chocolade saus en eventueel een toefje room en blaadje munt, ook lekker met geroosterde amandelschaafsel.
 
29 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Glutenvrije kruidnoten

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Bakrecept

10 min + 15 min

25 stuks

Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Bakrecept

25 min + 25 min oventijd

2 stuks

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning