Ga naar de inhoud
Poire Belle Helene

Poire Belle Helene

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille-ijs. Een leuke afsluiter voor het (kerst)diner.

1 U 30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor

  • 8 stoofperen ( Gieser Wildeman )
  • 1.5 liter water
  • 225 gr kristalsuiker
  • 1 citroen ( sap + rasp )
  • 2 vanillestokjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr pure chocolade
  • 8 Bolletjes ijs
  • Slagroom voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de citroen en haal het merg uit de vanillestokjes. Voeg dit samen met het water, suiker en citroensap toe aan een kookpan en breng aan de kook. Schil de peren en snijd de onderkant recht, zodat ze rechtop blijven staan op je bord. Zet het vuur laag en leg de peren voorzichtig in de siroop. Je kunt eventueel bakpapier of een kleinere deksel bovenop de peren leggen zodat ze niet kunnen drijven, hierdoor zouden ze kunnen verkleuren. Stoof de peren gaar in ongeveer 1 uur en laat ze vervolgens afkoelen.


    Poire_Belle_Helene Poire_Belle_Helene_05 Poire_Belle_Helene
  2. Voor de saus verwarm je de slagroom op laag vuur, oppassen dat het niet gaat koken. Ondertussen hak je de pure chocolade grof. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer glad met een garde. Je kunt eventueel sterke drank toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.


  3. Zet een stoofpeer op je bord, schep er een vanille ijs bolletje bij en eventueel extra toef slagroom. Werk af met de warme chocolade saus en eventueel een toefje room en blaadje munt, ook lekker met geroosterde amandelschaafsel.