Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Poire Belle Helene

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille ijs

Ingrediënten
8 stoofperen (bijv. Gieser Wildeman)
1.5 liter water
225 gr kristalsuiker
1 citroen (sap + rasp)
2 vanillestokjes
200 ml slagroom
200 gr pure chocolade
8 bolletjes vanille ijs
Optioneel een toefje slagroom en blaadje munt om te garneren
 
Bereiding:
Rasp de citroen en haal het merg uit de vanillestokjes. Voeg dit samen met het water, suiker en citroensap toe aan een kookpan en breng aan de kook. Schil de peren en snijd de onderkant recht, zodat ze rechtop blijven staan op je bord. Zet het vuur laag en leg de peren voorzichtig in de siroop. Je kunt eventueel bakpapier of een kleinere deksel bovenop de peren leggen zodat ze niet kunnen drijven, hierdoor zouden ze kunnen verkleuren. Stoof de peren gaar in ongeveer 1 uur en laat ze vervolgens afkoelen.
 
Poire_Belle_Helene
Poire_Belle_Helene
Poire_Belle_HeleneVoor de saus verwarm je de slagroom op laag vuur, oppassen dat het niet gaat koken. Ondertussen hak je de pure chocolade grof. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en roer glad met een garde. Je kunt eventueel sterke drank toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk.
 
Poire_Belle_Helene_04
Poire_Belle_Helene_05
Poire_Belle_HeleneZet een stoofpeer op je bord, schep er een vanille ijs bolletje bij en eventueel extra toef slagroom. Werk af met de warme chocolade saus en eventueel een toefje room en blaadje munt, ook lekker met geroosterde amandelschaafsel.
 
Beoordeling (18 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel