Vegan pavlova
Een heerlijk en feestelijk recept voor deze vegan pavlova met chocolade swirl, kokosroom en vers fruit.
40 M + 1 U 30 M oventijd + 10 M afkoelen
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
Vocht van 1 blikje kikkererwten ( Ć 200 gram )
-
75 gr suiker
-
0.5 eetlepel maĆÆzena
-
1 theelepel citroensap
-
1 theelepel vanille extract
-
50 gr pure chocola + extra om te garneren ( vegan )
-
Snuf zout
Topping
-
1 blik kokosyoghurt ( Ć 400 ml )
-
1 eetlepel suiker
-
1 theelepel vanille extract
-
vers fruit om mee te garneren
Benodigdheden
-
Mixer
-
SatƩprikker
-
spuitzak
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Zorg ervoor dat je de dag van tevoren het blik kokosmelk en de kikkererwten in de koelkast zet. Hierdoor gaat de kokosroom van het kokoswater scheiden en is het kikkererwtenvocht makkelijker stijf te kloppen.
-
Verwarm de oven voor op 135 graden. Pak een bakplaat met bakpapier en teken 4 cirkels op het bakpapier. Gebruik het kleine kommetje om de cirkels te maken. Trek hiervoor met een potlood cirkels om het kommetje heen. Smelt de pure chocola au bain-marie.
-
Meng in een schaaltje de suiker, maĆÆzena en een snuf zout door elkaar. Doe het kikkererwten vocht samen met het citroensap in een grote kom en meng dit met een handmixer. Wanneer het mengsel wit begint te worden voeg je lepel voor lepel het suiker mengsel toe en klopt het helemaal stijf. Het mengsel is stijf wanneer je pieken krijgt die blijven staan. Dit kan circa 10 minuten duren. Voeg dan nog de vanille extract toe en meng dit nog circa 10 seconden zodat het verdeeld is door het hele mengsel.
-
Verdeel het mengsel over de 4 cirkels met een spatel en vorm hier rondjes van binnen de getekende lijnen. Verdeel wat van de gesmolten pure chocola met een lepel over de twee cirkels en ga hier met een satƩprikker doorheen om mooie figuurtjes te krijgen.
-
Zet de oven terug naar 120 graden en zet de pavlova voor 90 minuten in de oven. Laat de pavlova na het bakken circa 20 minuten afkoelen in de oven met de deur gesloten en vervolgens nog circa 20 minuten met de ovendeur op een kier. Laat de pavlova volledig afkoelen.
-
Maak voor de kokosroom het blik kokosmelk open en schep hier de bovenste dikke laag vanaf. Doe dit in een kom samen met een eetlepel suiker en vanille extract. Meng dit met een handmixer tot een romig geheel. Doe de kokosroom in een spuitzak. Gebruik de spuitzak met kokosroom om hiermee de pavlova af te maken. Verdeel vervolgens het verse fruit over de pavlova heen en maak af met extra pure chocola.
Heeft het gesmaakt?
27 stemmen
Ook lekker