Vegan pavlova

Een heerlijk en feestelijk recept voor deze vegan pavlova met chocolade swirl, kokosroom en vers fruit.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping
Benodigdheden

Bereiding

 Zorg ervoor dat je de dag van tevoren het blik kokosmelk en de kikkererwten in de koelkast zet. Hierdoor gaat de kokosroom van het kokoswater scheiden en is het kikkererwtenvocht makkelijker stijf te kloppen.

 Verwarm de oven voor op 135 graden. Pak een bakplaat met bakpapier en teken 4 cirkels op het bakpapier. Gebruik het kleine kommetje om de cirkels te maken. Trek hiervoor met een potlood cirkels om het kommetje heen. Smelt de pure chocola au bain-marie.

 Meng in een schaaltje de suiker, maïzena en een snuf zout door elkaar. Doe het kikkererwten vocht samen met het citroensap in een grote kom en meng dit met een handmixer. Wanneer het mengsel wit begint te worden voeg je lepel voor lepel het suiker mengsel toe en klopt het helemaal stijf. Het mengsel is stijf wanneer je pieken krijgt die blijven staan. Dit kan circa 10 minuten duren. Voeg dan nog de vanille extract toe en meng dit nog circa 10 seconden zodat het verdeeld is door het hele mengsel.

 Verdeel het mengsel over de 4 cirkels met een spatel en vorm hier rondjes van binnen de getekende lijnen. Verdeel wat van de gesmolten pure chocola met een lepel over de twee cirkels en ga hier met een satéprikker doorheen om mooie figuurtjes te krijgen.

 Zet de oven terug naar 120 graden en zet de pavlova voor 90 minuten in de oven. Laat de pavlova na het bakken circa 20 minuten afkoelen in de oven met de deur gesloten en vervolgens nog circa 20 minuten met de ovendeur op een kier. Laat de pavlova volledig afkoelen.

 Maak voor de kokosroom het blik kokosmelk open en schep hier de bovenste dikke laag vanaf. Doe dit in een kom samen met een eetlepel suiker en vanille extract. Meng dit met een handmixer tot een romig geheel. Doe de kokosroom in een spuitzak. Gebruik de spuitzak met kokosroom om hiermee de pavlova af te maken. Verdeel vervolgens het verse fruit over de pavlova heen en maak af met extra pure chocola.

Vegan pavlova
13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.