
Bloemkoolsoep
Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.
30 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
500 gr bloemkool
-
1 eetlepel olie
-
700 ml water
-
1 groente bouillonblokje
-
1 sjalotje
-
1 theelepel tijmāØ
-
1 teentje knoflook
-
75 ml kookroom ( plantaardig )
-
peper en zout
-
1 bosui ( of peterselie om te garneren )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in kleine stukjes. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie en voeg een snufje tijm toe.
-
Voeg de bloemkool toe en vervolgens het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook 15 minuutjes. Pureer daarna met een staafmixer fijn.
-
Voeg de room toe en roer er doorheen. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft.
-
Garneer de soep met wat peterselie of bosui.
-
Tip: lees hier meer over bloemkool koken en handige tips.
Heeft het gesmaakt?
795 stemmen
Ook lekker