Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkoolsoep

  **
 
Heerlijke bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen.
 
Ingrediënten
Ongeveer 500 gr bloemkool
20 gr boter
400 ml groentebouillon van tablet
200 ml melk
1 sjalotje
1 theel tijm
1 teentje knoflook
50 ml kookroom
Peper en zout
1 bosui
Snufje nootmuskaat
 
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de sjalot en knoflook fijn en bak ze 2 minuten samen met de boter in een soeppan. Voeg dan de bouillon, melk, bloemkool en tijm toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer alles met de staafmixer en voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hak de bosui in ringetjes en garneer de soep hier mee.
 

 

Beoordeling (168 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel