Bloemkoolsoep

Een lekkere verse en romige bloemkoolsoep met een snufje tijm. In slechts 30 minuten staat de soep op tafel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in kleine stukjes. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze aan in een pan met een beetje olie en voeg een snufje tijm toe.

Voeg de bloemkool toe en vervolgens het water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook 15 minuutjes. Pureer daarna met een staafmixer fijn.

Voeg de room toe en roer er doorheen. Proef of de soep nog een beetje peper of zout nodig heeft.

Garneer de soep met wat peterselie of bosui.

427 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!