Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkoolsoep

  **
 
Heerlijke bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen.
 
Ingrediënten
Ongeveer 500 gr bloemkool
20 gr boter
400 ml groentebouillon van tablet
200 ml melk
1 sjalotje
1 theel tijm
1 teentje knoflook
50 ml kookroom
Peper en zout
1 bosui
Snufje nootmuskaat
 
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de sjalot en knoflook fijn en bak ze 2 minuten samen met de boter in een soeppan. Voeg dan de bouillon, melk, bloemkool en tijm toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer alles met de staafmixer en voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Hak de bosui in ringetjes en garneer de soep hier mee.
 

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×