Stroopwafel souffle

Zoete souffle met stroopwafel, ook kinderen zijn er dol op!

Nagerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop het eiwit samen met een snufje zout met een schone mixer in een schone kom stijf. Zet het eiwit daarna in de koelkast.

  2. Zeef de bloem. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en klop het met een garde tot een gladde massa. Haal het pannetje van het vuur en klop de eidooiers er door heen.

  3. Hak de stroopwafels fijn in een keukenmachine. Meng het mengsel in het steelpannetje met het stijfgeklopte eiwit en voeg dan ook de fijngemalen stroopwafels en 1 eetl suiker toe en roer goed door elkaar.

  4. Verdeel het mengsel over de 4 vormpjes en zet ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Serveer er eventueel mini stroopwafeltjes bij.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!