Stroopwafel souffle

Zoete souffle met stroopwafel, ook kinderen zijn er dol op!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop het eiwit samen met een snufje zout met een schone mixer in een schone kom stijf. Zet het eiwit daarna in de koelkast.

Zeef de bloem. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed door en voeg dan beetje bij beetje de melk toe en klop het met een garde tot een gladde massa. Haal het pannetje van het vuur en klop de eidooiers er door heen.

Hak de stroopwafels fijn in een keukenmachine. Meng het mengsel in het steelpannetje met het stijfgeklopte eiwit en voeg dan ook de fijngemalen stroopwafels en 1 eetl suiker toe en roer goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de 4 vormpjes en zet ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Serveer er eventueel mini stroopwafeltjes bij.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.