Paddenstoelen ragout

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 8 pasteitjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes.

  2. Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.

  3. Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 à 3 minuutjes zachtjes garen. Let op dat je een garde gebruikt die de aanbaklaag van je pan niet beschadigd. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

  4. Als de saus glad is roer je de room er door.

  5. Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door.

  6. Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.

  7. Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte pasteibakjes.


  8. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
178 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!