Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paddenstoelen ragout

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Ingrediënten
  • 2 sjalotten
  • 400 gr kastanje champignons en paddenstoelen
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 400 ml bouillon
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes verse peterselie
  • Snufje tijm
  • 50 ml kookroom
  • 8 pasteibakjes

Bereiding
Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes. Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.

Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 a 3 minuutjes zachtjes garen. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde. Als de saus glad is roer je de room er door. Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door. Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.

Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte pasteibakjes.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×