Paddenstoelen ragout

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: pasteitjes

Bereiding

Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes.

Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.

Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 à 3 minuutjes zachtjes garen. Let op dat je een garde gebruikt die de aanbaklaag van je pan niet beschadigd. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

Als de saus glad is roer je de room er door.

Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door.

Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.

Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte pasteibakjes.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

162 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!