Ga naar de inhoud
Paddenstoelen ragout

Paddenstoelen ragout

Geen ragout uit een blikje of pakje maar lekker zelfgemaakt en in 20 minuten klaar

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor pasteitjes

  • 2 sjalotten
  • 400 gr paddenstoelen ( maak een lekkere mix )
  • 50 gr boter ( plantaardig )
  • 60 gr bloem
  • 400 ml bouillon
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes verse peterselie
  • Snufje gedroogde tijm
  • 50 ml kookroom ( plantaardig )
  • 8 pasteibakjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes.


  2. Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.


  3. Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 à 3 minuutjes zachtjes garen. Let op dat je een garde gebruikt die de aanbaklaag van je pan niet beschadigd. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.


  4. Als de saus glad is roer je de room er door.


  5. Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door.


  6. Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.


  7. Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte pasteibakjes.



  8. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.