Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quiche met witlof en ham

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Ingrediënten
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 125 gr Kruidenroomkaas
  • 2 stronken witlof
  • 75 gr hamreepjes
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 125 gr brie
  • 1 eetlepel pecannoten (grof gehakt)
Materialen
  • Quiche of taartvorm 22 cm

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de stronken witlof doormidden en snijd de harde en bittere kern eruit. Kook ze 2 minuten voor in een pan met water en laat ze daarna goed uitlekken en knijp en dep ze goed droog. Vet de vorm in en bekleed met het hartige taartdeeg. Druk alle naden goed op elkaar.

witlof_quiche_01.jpg
witlof_quiche_02.jpg
witlof_quiche_03.jpg
witlof_quiche_04.jpg

Verdeel het paneermeel over de bodem. Leg de witlof hierin met de snijzijde naar boven. Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel samen met de hamreepjes over en tussen de witlof. Klop de eieren, melk en roomkaas met een snufje peper en zout los in een kom en giet over de vulling. Bestrooi met pecannoten en bak de quiche in ca. 40 minuten gaar.

Beoordeling (105 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette