Quiche met witlof en ham

Witlof met ham en kaas is een gouden combi, zo ook in deze heerlijke quiche

Hoofdgerecht 25 min + 40 oventijd

ingrediënten

voor 4 ersonen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de stronken witlof doormidden en snijd de harde en bittere kern eruit. Kook ze 2 minuten voor in een pan met water en laat ze daarna goed uitlekken en knijp en dep ze goed droog. Vet de vorm in en bekleed met het hartige taartdeeg. Druk alle naden goed op elkaar.

  2. Verdeel het paneermeel over de bodem. Leg de witlof hierin met de snijzijde naar boven. Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel samen met de hamreepjes over en tussen de witlof. Klop de eieren, melk en roomkaas met een snufje peper en zout los in een kom en giet over de vulling. Bestrooi met pecannoten en bak de quiche in ca. 40 minuten gaar.

Heeft het gesmaakt?
297 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!