Meloen met ham hapje
Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.
10 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
0.5 galia meloen
-
10 plakjes parmaham
-
1 handje verse basilicum
-
1 snuf zwarte peper
-
1 limoen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de meloen in partjes en snijd de schil er af.
-
Rasp de limoen en pers het sap uit.
-
Besprenkel de meloen met een beetje limoensap.
-
Omwikkel de meloen met de plakjes parmaham. Leg ze mooi op een bordje of plankje. Steek er eventueel een prikker in
-
Bestrooi met de basilicum en zwarte peper.
-
Serveer de meloen met ham direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.
-
Tip: Ook lekker met cantaloupe meloen.
Heeft het gesmaakt?
38 stemmen
Ook lekker