Meloen met ham hapje
Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.
ingrediënten
Bereiding
-
Snijd de meloen in partjes en snijd de schil er af.
-
Rasp de limoen en pers het sap uit.
-
Besprenkel de meloen met een beetje limoensap.
-
Omwikkel de meloen met de plakjes parmaham. Leg ze mooi op een bordje of plankje. Steek er eventueel een prikker in
-
Bestrooi met de basilicum en zwarte peper.
-
Serveer de meloen met ham direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.
-
Tip: Ook lekker met cantaloupe meloen.

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.