Meloen met ham hapje

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Hapjes en snacks 10 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de meloen in partjes en snijd de schil er af.

  2. Rasp de limoen en pers het sap uit.

  3. Besprenkel de meloen met een beetje limoensap.

  4. Omwikkel de meloen met de plakjes parmaham. Leg ze mooi op een bordje of plankje. Steek er eventueel een prikker in

  5. Bestrooi met de basilicum en zwarte peper.

  6. Serveer de meloen met ham direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.

  7. Tip: Ook lekker met cantaloupe meloen.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!