Ga naar de inhoud
Meloen met ham hapje

Meloen met ham hapje

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediƫnten

Voor stuks

  • 0.5 galia meloen
  • 10 plakjes parmaham
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 limoen

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de meloen in partjes en snijd de schil er af.


  2. Rasp de limoen en pers het sap uit.


  3. Besprenkel de meloen met een beetje limoensap.


  4. Omwikkel de meloen met de plakjes parmaham. Leg ze mooi op een bordje of plankje. Steek er eventueel een prikker in


  5. Bestrooi met de basilicum en zwarte peper.


  6. Serveer de meloen met ham direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.


  7. Tip: Ook lekker met cantaloupe meloen.