Meloen met ham hapje

Super simpel, maar het blijft een fantastisch lekker hapje van fruitige meloen omwikkeld met licht zoute parmaham. Lekker op de borrel of bij een feestje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de meloen in partjes en snijd de schil er af.

Rasp de limoen en pers het sap uit.

Besprenkel de meloen met een beetje limoensap.

Omwikkel de meloen met de plakjes parmaham. Leg ze mooi op een bordje of plankje. Steek er eventueel een prikker in

Bestrooi met de basilicum en zwarte peper.

Serveer de meloen met ham direct of bewaar maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Tip: Ook lekker met cantaloupe meloen.

1 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!