Bloemkool met kaassaus uit de oven

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Bijgerecht 25 min + 10 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden en/of verwarm de grill stand. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de roosjes ca. 8 minuten voor tot ze beetgaar zijn.

  2. Smelt in een ander pannetje de boter. Voeg de bloem toe en bak de roux 3 minuutjes zachtjes. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde glad. Roer de kaas door de saus en laat smelten. Breng de kaassaus op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en een heel klein beetje zout (de kaas is ook al zout).

  3. Doe de voorgekookte bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet de saus er over. Zet nog ca. 10 minuten in de oven tot de bovenzijde iets begint te verkleuren.

  4. Tip: voeg ook eens wat walnoten toe aan de bloemkool voordat hij de oven gaat. Of bestrooi de bovenzijde met wat paneermeel voor een krokant korstje.

  5. Deze bloemkool is lekker als bijgerecht bij een Hollandse maaltijd zoals bij aardappeltjes en/of een stukje vlees of vega.

Heeft het gesmaakt?
80 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!