Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde bloemkool

  *
 
Lekkere en makkelijke variatie op bloemkool!
 
Ingrediënten
Halve grote of een kleine bloemkool
1 lente-ui
3 eetl kookroom
100 gr geraspte (oude) kaas
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en vang 75 ml kookvocht op en verwarm in een pannetje met de kookroom. Voeg de helft van de kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Hak de lente-ui in ringetjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over een ovenschaal en verdeel de lente-ui er over. Giet de kaassaus er over en verdeel de andere helft van de kaas er over. Zet ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
 
Beoordeling (59 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst