Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde bloemkool

  *
 
Lekkere en makkelijke variatie op bloemkool!
 
Ingrediënten
Halve grote of een kleine bloemkool
1 lente-ui
3 eetl kookroom
100 gr geraspte (oude) kaas
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en vang 75 ml kookvocht op en verwarm in een pannetje met de kookroom. Voeg de helft van de kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Hak de lente-ui in ringetjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over een ovenschaal en verdeel de lente-ui er over. Giet de kaassaus er over en verdeel de andere helft van de kaas er over. Zet ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
 
Beoordeling (54 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette