Bloemkool met kaassaus uit de oven

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden en/of verwarm de grill stand. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de roosjes ca. 8 minuten voor tot ze beetgaar zijn.

 Smelt in een ander pannetje de boter. Voeg de bloem toe en bak de roux 3 minuutjes zachtjes. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde glad. Roer de kaas door de saus en laat smelten. Breng de kaassaus op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en een heel klein beetje zout (de kaas is ook al zout).

 Doe de voorgekookte bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet de saus er over. Zet nog ca. 10 minuten in de oven tot de bovenzijde iets begint te verkleuren.

 Tip: voeg ook eens wat walnoten toe aan de bloemkool voordat hij de oven gaat. Of bestrooi de bovenzijde met wat paneermeel voor een krokant korstje.

 Deze bloemkool is lekker als bijgerecht bij een Hollandse maaltijd zoals bij aardappeltjes en/of een stukje vlees of vega.

38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.