Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool met kaassaus uit de oven

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden en/of verwarm de grill stand. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de roosjes ca. 8 minuten voor tot ze beetgaar zijn.

 Smelt in een ander pannetje de boter. Voeg de bloem toe en bak de roux 3 minuutjes zachtjes. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde glad. Roer de kaas door de saus en laat smelten. Breng de kaassaus op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en een heel klein beetje zout (de kaas is ook al zout).

 Doe de voorgekookte bloemkoolroosjes in een ovenschaal en giet de saus er over. Zet nog ca. 10 minuten in de oven tot de bovenzijde iets begint te verkleuren.

 Tip: voeg ook eens wat walnoten toe aan de bloemkool voordat hij de oven gaat. Of bestrooi de bovenzijde met wat paneermeel voor een krokant korstje.

 Deze bloemkool is lekker als bijgerecht bij een Hollandse maaltijd zoals bij aardappeltjes en/of een stukje vlees of vega.

Bloemkool met kaassaus uit de oven

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)