Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gegratineerde bloemkool

  *
 
Lekkere en makkelijke variatie op bloemkool!
 
Ingrediënten
Halve grote of een kleine bloemkool
1 lente-ui
3 eetl kookroom
100 gr geraspte (oude) kaas
Zout en peper
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in 10 minuten beetgaar. Giet ze af en vang 75 ml kookvocht op en verwarm in een pannetje met de kookroom. Voeg de helft van de kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Hak de lente-ui in ringetjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over een ovenschaal en verdeel de lente-ui er over. Giet de kaassaus er over en verdeel de andere helft van de kaas er over. Zet ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
 
Beoordeling (67 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread