Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Quinoa met pittige garnalen en perzik

Deze gezonde quinoa met garnalen, sperziebonen en paprika vormt een lekkere en gezonde maaltijd voor elke dag.

Ingrediënten
  • 150 gr quinoa
  • 10 perzikpartjes ( uit blik)
  • 100 gr garnalen
  • 100 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode paprika
  • Een handje cashewnoten
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf zout
  • Een scheutje olijfolie

Bereiding
Kook de quinoa samen met de sperziebonen in 10 minuten gaar. Meng de cayennepeper, knoflookpoeder en zout met wat olijfolie en roer de garnalen hierdoor. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan een pan. Voeg daarna de garnalen toe en bak 5 minuten. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak ze nog even mee.

quinoa-met-pittige-garnalen-stap-1.jpg
quinoa-met-pittige-garnalen-stap-2.jpg
quinoa-met-pittige-garnalen-stap-3.jpg

Meng alle ingredienten (behalve de perzik) in een kom en verdeel over twee borden. Leg de partjes perzik erbij en strooi er wat cashewnoten overheen.

Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal