Sperziebonen salade met feta
Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr sperziebonen
-
125 gr cherrytomaatjes
-
2 eetlepels pecannoten ( ongezouten )
-
2 sneetjes brood ( croutons )
-
60 gr feta
Dressing
-
0.5 eetlepel ahornsiroop
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
1 eetlepel citroensap
-
1 teen knoflook
-
Scheutje olijfolie
-
Snuf zwarte peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de sperziebonen beetgaar in ca. 12 – 14 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen.
-
Maak ook de croutons. Snijd het brood in stukjes en toast deze in een droge koekenpan of in de oven op een bakplaat (10 min op 200Ā° graden) krokant.
-
Doe de sperziebonen in een kom en voeg de dressing toe en schep er goed door.
-
Voeg de gehalveerde tomaatjes, feta en pecannoten toe en schep er doorheen.
-
Doe als laatste de croutons erbij en serveer de salade koud of lauwwarm.
-
Tips:āÆ In plaats van ahornsiroop kun je ook agave of honing gebruiken.
-
Voeg eventueel stukjes kip of tofu toe voor een nog meer gevulde maaltijdsalade.
Heeft het gesmaakt?
42 stemmen
Ook lekker