Sperziebonen salade met feta

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen beetgaar in ca. 12 – 14 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen.

  2. Maak ook de croutons. Snijd het brood in stukjes en toast deze in een droge koekenpan of in de oven op een bakplaat (10 min op 200° graden) krokant.

  3. Doe de sperziebonen in een kom en voeg de dressing toe en schep er goed door.

  4. Voeg de gehalveerde tomaatjes, feta en pecannoten toe en schep er doorheen.

  5. Doe als laatste de croutons erbij en serveer de salade koud of lauwwarm.

  6. Tips:  In plaats van ahornsiroop kun je ook agave of honing gebruiken.

  7. Voeg eventueel stukjes kip of tofu toe voor een nog meer gevulde maaltijdsalade.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!