Sperziebonen salade met feta

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Dressing

Bereiding

Kook de sperziebonen beetgaar in ca. 12 – 14 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen.

Maak ook de croutons. Snijd het brood in stukjes en toast deze in een droge koekenpan of in de oven op een bakplaat (10 min op 200° graden) krokant.

Doe de sperziebonen in een kom en voeg de dressing toe en schep er goed door.

Voeg de gehalveerde tomaatjes, feta en pecannoten toe en schep er doorheen.

Doe als laatste de croutons erbij en serveer de salade koud of lauwwarm.

Tips:  In plaats van ahornsiroop kun je ook agave of honing gebruiken.

Voeg eventueel stukjes kip of tofu toe voor een nog meer gevulde maaltijdsalade.

8 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!