Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa met rode bieten

Gezonde salade van quinoa met rode biet, appel, walnoten en feta geserveerd met kipspiesjes

 
Ingrediënten 
3 rode bieten, gekookt
1 grote appel, geschild
200 gr quinoa
100 gr walnoten
120 gr feta
Zout en peper
75 gr rucola
400 gr kipfilet
Peper en zout
1 eetl olijfolie
 
Dressing:
2 eetl honing
50 ml olijfolie
Snufje peper en zout
Sap van ½ citroen
Sap van ½ sinaasappel
 
Materialen
Sateprikkers
 
Bereiding
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de kip in blokjes en rijg deze aan een sateprikker en bestrooi met peper en zout. Was de quinoa en kook deze volgens de verpakking gaar. Verhit een beetje olijfolie in een (grill)pan en bak de kipspiesjes goudbruin. Snijd de rode bietjes en de appel in stukjes en roer deze door de quinoa en verwarm even mee. Zet het vuur uit en roer de walnoten, rucola en de dressing er losjes door. Schep de quinoa op borden en verkruimel de feta er boven. 

 

 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×