
Traybake balsamico rode biet
Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.
10 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten: Traybake biet
Voor personen
-
3 eetlepels Balsamico crĆØme
-
500 gr gekookte rode bieten
-
2-3 rode uien
-
2 teentjes knoflook
-
1 eetlepel gedroogde tijm
-
100 gr feta
-
400 gr linzen ( zak of blik )
-
2 friszoete appels
-
40 gr rucola
-
100 gr walnoten
-
1 blikje tonijn in olijfolie ( optioneel )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Traybake biet
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Hak de knoflook fijn.
-
Meng de biet, ui en knoflook met het tijm. Besprenkel met de balsamico en olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet voor 10 minuten in de oven.
-
Snijd de appel klein en voeg deze na 10 minuten toe aan de traybake. Hussel alles goed door elkaar en zet nog 5 minuten in de oven.
-
Spoel de linzen af. Voeg ze na 5 minuten toe aan de traybake. Hussel goed door elkaar en bak nog 5 minuten in de oven.
-
Hak ondertussen de walnoten grof.
-
Verkruimel de feta.
-
Zodra de laatste 5 minuten voorbij zijn verdeel je de walnoten, feta en rucola over de traybake. Verdeel er evt. nog wat extra balsamico crĆØme overheen.
-
Tips: Ook lekker om er op het laatst nog een blikje duurzame tonijn in olijfolie aan toe te voegen.
-
Om het gerecht gemakkelijk voor 4 personen te maken kun je er 75 gram quinoa per persoon aan toevoegen.
-
Heb je nog rode bieten over? Bekijk dan ook dit recept voor rode bietensalade.
Heeft het gesmaakt?
108 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 640
- vet 30 gr
- verzadigd vet 6 gr
- koolhydraten 60 gr
- w.v. suikers 20 gr
- vezels 15 gr
- eiwit 30 gr
- zout 2 gr
Ook lekker