Traybake balsamico rode biet

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Hoofdgerecht 10 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Hak de knoflook fijn.

  3. Meng de biet, ui en knoflook met het tijm. Besprenkel met de balsamico en olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet voor 10 minuten in de oven.

  4. Snijd de appel klein en voeg deze na 10 minuten toe aan de traybake. Hussel alles goed door elkaar en zet nog 5 minuten in de oven.

  5. Spoel de linzen af. Voeg ze na 5 minuten toe aan de traybake. Hussel goed door elkaar en bak nog 5 minuten in de oven.

  6. Hak ondertussen de walnoten grof.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Zodra de laatste 5 minuten voorbij zijn verdeel je de walnoten, feta en rucola over de traybake. Verdeel er evt. nog wat extra balsamico crème overheen.

  9. Tips: Ook lekker om er op het laatst nog een blikje duurzame tonijn in olijfolie aan toe te voegen.

  10. Om het gerecht gemakkelijk voor 4 personen te maken kun je er 75 gram quinoa per persoon aan toevoegen.

Heeft het gesmaakt?
100 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.