Traybake balsamico rode biet

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Hak de knoflook fijn.

Meng de biet, ui en knoflook met het tijm. Besprenkel met de balsamico en olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet voor 10 minuten in de oven.

Snijd de appel klein en voeg deze na 10 minuten toe aan de traybake. Hussel alles goed door elkaar en zet nog 5 minuten in de oven.

Spoel de linzen af. Voeg ze na 5 minuten toe aan de traybake. Hussel goed door elkaar en bak nog 5 minuten in de oven.

Hak ondertussen de walnoten grof.

Verkruimel de feta.

Zodra de laatste 5 minuten voorbij zijn verdeel je de walnoten, feta en rucola over de traybake. Verdeel er evt. nog wat extra balsamico crème overheen.

Tips: Ook lekker om er op het laatst nog een blikje duurzame tonijn in olijfolie aan toe te voegen.

Om het gerecht gemakkelijk voor 4 personen te maken kun je er 75 gram quinoa per persoon aan toevoegen.

15 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!