Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Quinoa salade met broccoli

Gezonde salade met quinoa, broccoli, kikkererwten en bomvol vitamines om je extra energie te geven.

  • 275 gr quinoa
  • Ingredienten
    • 350 gr broccoli (in kleine roosjes)
    • 300 gr kikkererwten (uit blik)
    • scheutje olie
    • peper en zout
    • snuf cayennepeper (of milde paprikapoeder)
    • 25 gr amandelschaafsel
    • handje gedroogde cranberries
    • 100 gr feta
    Dressing:
    • scheutje olie
    • 2 eetlepels citroensap
    • blaadjes verse munt (fijngesneden)
    • peper en zout

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een kom. Voeg een scheutje olie, peper, zout en cayennepeper toe en schep door elkaar. Verspreid de kikkererwten over de helft van een bakplaat. Verdeel de broccoliroosjes over de andere helft en besprenkel ook een beetje met olie, peper en zout. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven, haal dan de broccoli er af en schep de kikkererwten om en bak nog eens 20 minuten (40 min in totaal).

    Kook ondertussen de quinoa gaar. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg toe aan de quinoa. Schep daarna de gegrilde broccoli, kikkererwten, cranberries en amandel er door. Kruimel er wat feta over.

    Tip: deze quinoa salade is ook lekker om mee te nemen en om koud te eten.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    De nieuwste BBQ recepten

    Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

    ×