Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Roerbak met boerenkool en couscous

Wist je dat je boerenkool ook prima kan roerbakken en lekker is in combinatie met de Noord Afrikaanse keuken?

Ingrediënten 
400 gr roerbak mix boerenkool (met wortel, witte kool en rode ui)
175 gr couscous
400 gr kip in reepjes
1 theel ras el hanout kruiden
100 gr gedroogde pruimen in stukjes (of 75 gr rozijnen)
50 gr amandelen (wit gehalveerd)
scheutje sinaasappelsap
½ kippenbouillon tablet
scheutje olie
 
Bereiding
Schep de ras el hanout kruiden door de kipreepjes. Bereid de cousous zoals aangegeven op de verpakking en los de kippenbouillon tablet op in het water waarin je de couscous bereid. Verhit een beetje olie in een pannetje en bak de kip gaar.
 
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
Bak ook de roerbak mix in een beetje olie in een wokpan een minuut of 8. Je kunt ook de kip in dezelfde pan bakken, er uit scheppen en daarna de groente bakken om afwas te besparen. Voeg de gebakken kip, amandelen en pruimen toe en schep door elkaar.
 
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
boerenkool couscous 01
Roer de couscous los en schep ook door de groenten en kip. Voeg een beetje sinaasappel toe en schep alles nogmaals goed door. Serveer eventueel met wat pitabrood.
 
 
Beoordeling (8 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel