Couscous met rode bieten en amandel

Proef de heerlijke smaken van deze couscous met rode bieten en amandel. Een kleurrijke en gezonde salade met sinaasappel, feta en gekarameliseerde rode ui. Een perfecte balans tussen aardse, frisse en zoute smaken.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Begin met het voorbereiden van de rode uien. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de rode uien toe. Bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg dan de rode wijnazijn en agave (of honing) toe. Laat dit mengsel op een laag vuur karamelliseren. Dit geeft een mooie zoete en zure smaak aan de uien.

  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de couscous goed geweld is en alle vocht heeft opgenomen. Laat het daarna afkoelen.

  3. Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit. Voeg zowel de rasp als het sap toe aan de couscous. Dit geeft een frisse en fruitige smaak aan de salade.

  4. Snijd de gekookte bietjes in kleine blokjes of plakjes, afhankelijk van je voorkeur. Voeg de bietjes samen met de linzen toe aan de couscous.

  5. Breng de salade op smaak met peper, zout en ras el hanout. Meng alles goed door elkaar.

  6. Hak de verse peterselie fijn en voeg dit samen met de amandelen of amandelschaafsel toe aan de salade. Verkruimel de feta over de salade.

  7. Voeg als laatste de gekarameliseerde rode uien toe aan de salade. Meng nogmaals goed door zodat alle smaken goed verdeeld zijn.

  8. Tips: bewaar de salade afgesloten in de koelkast. Gebruik volkoren couscous voor extra vezels.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!